1. Maak een nachtwandeling onder de sterrenhemel

Het regionale natuurpark Gantrisch kenmerkt zich door eindeloos uitgestrekte bossen, diepe kloven en de unieke Gantrischketen, een reeks imposante bergen, waaronder de Nüneneflue, de Gantrisch, de Bürglen en de Ochse. Hier zijn wilde dieren te zien, zeldzame planten te vinden en valt te genieten van adembenemende uitzichten. Overdag kan het natuurpark het beste worden verkend tijdens een wandeling of een fietstocht, bijvoorbeeld op de Panoramaroute, de Gürbetaler Hoogteroute, het natuurbelevenispad Grasburg, in het oerlandschap Brecca of de indrukwekkende Sense-Schwarzwasserkloof. Doordat hier nauwelijks lichtvervuiling is, wordt wie hier ‘s nachts op pad gaat, getrakteerd op een ultiem heldere sterrenhemel.

Ontdek hier meer.

Avonturen en belevenispark Ropetech
Avonturen- en belevenispark Ropetech.
Seilpark Gantrisch

2. Klim in en zweef tussen boomtoppen

In het avonturen- en belevenispark Ropetech nabij Thunplatz, leiden hangbruggen en kabelbanen over ongeveer tachtig platformen door het bos. De ongeveer 2500 meter lengte die je hoog (vanaf 4 tot 23 meter hoogte) in de bomen kunt afleggen, maken het park van Bern tot het grootste van Zwitserland. Op 7 trajecten met uiteenlopende moeilijkheidsgraden ervaar je het bos vanuit een nieuw perspectief. Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er drie verschillende kindertrajecten vlak boven de grond. Adrenalinejunkies kunnen wagen zich aan de Powerfan: hier maak je een vrije val vanaf 30 meter hoogte.

Ontdek hier meer.

Met een deltavlieger over bergen en meren in de regio Interlaken
Met een deltavlieger over bergen en meren in de regio Interlaken.
Interlaken Tourism

3. Ga vliegen

Hoog boven Interlaken is het uitzicht op de bergen en meren van het Oberland op z’n mooist, helemaal vanuit het perspectief van een vogel. Hoe je als mens (vanaf 8 jaar) vleugels krijgt? Samen met een ervaren deltavlieger, wanneer je in tandemvlucht door het luchtruim zweeft, hoog boven de Alpen en de meren, om zacht en geruisloos op de wielen te landen in de stad. Onvergetelijk.

Ontdek hier meer.

Vanaf de SchilthornPiz Gloria heb je het beste uitzicht op de bergen Eiger Mnch en Jungfrau
Vanaf de Schilthorn-Piz Gloria heb je het beste uitzicht op de bergen Eiger, Mönch en Jungfrau.
Schilthornbahn AG

4. Boven op de berg van James Bond

Vanaf de 2970 meter hoge Schilthorn heb je een 360 gradenuitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau en op tweehonderd andere bergpieken. De Schilthorn dankt zijn bekendheid onder andere aan de James Bond-film On Her Majesty's Secret Service, die hier in 1969 werd opgenomen. Het draaiende restaurant op de piek, dat in 45 minuten tijd een maal om zijn as draait, dankt zijn naam, Piz Gloria, aan die film. Vanuit het restaurant heb je niet alleen uitzicht op de andere beroemde bergen, maar ook het Juragebergte, de Vogezen en het Zwarte Woud zijn te zien.

Elk half uur gaat er vanuit Stechelberg in het Lauterbrunnendal een kabelbaan in vier etappen naar de piek. Maak een tussenstop bij tussenstation Birg, waar je op de Skyline Walk een blik in de peilloze diepte kan werpen. De Thrill Walk leidt je over een tweehonderd meter lange steiger omlaag langs de loodrechte hellingen van het rotsmassief.

Ontdek hier meer.

De 120 meter hoge indrukwekkende Reichenbachfall
De 120 meter hoge, indrukwekkende Reichenbachfall.
Jungfrau Tourismus AG

5. Ontdek de waterval van Sherlock Holmes

Gletsjerkloof Rosenlaui nabij Meiringen is uitgesleten door het smeltwater van de Rosenlauigletsjer, dat hier al eeuwenlang wild doorheen raast. Door de smalle, deels door tot wel tachtig meter hoge wanden omzoomde kloof loopt een beveiligd voetpad. Je wandelt langs wilde watervallen, grillige grotten en bizarre, uitgeslepen rotsen. Van de lucht is nog maar een smalle streep te zien. Het water kolkt onder je voeten rond, stort zich over een rotspunten, perst zich door engtes. Dat water stroomt na de kloof verder het dal in en komt uit in de Reichenbach, wiens watervallen dankzij Sir Arthur Conan Doyle wereldberoemd werden. Hier, op het uitzichtsplatform boven de 120 meter hoge en daarmee grootste van de zeven watervallen, liet hij zijn hoofdpersoon Sherlock Holmes zijn eigen dood in scène zetten. Het platform is eveneens bereikbaar met een tandradbaantje.

Ontdek hier meer.

Meer inspiratie voor duurzame avonturen in Zwitserland vind je hier.