Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo.

De ontspannenste en duurzaamste manier om in Oostenrijk te komen? Met de ÖBB Nightjet reis je languit met de benen gestrekt en een reisgids op je schoot naar de culturele steden Wenen of Innsbruck. ’s Avonds neem je op je gemak plaats op jouw eigen stoel of bed, de volgende morgen schuif je met uitzicht op de Alpen de gordijnen open.

vakantie in oostenrijk
Met de ÖBB Nightjet reis je in één nacht van Amsterdam naar Oostenrijk.
ÖBB Personenverkehr AG/Harald Eisenberger

Met de ÖBB Nightjet reis je vanuit Amsterdam in de nachtelijke uren naar Oostenrijk, zonder dat je je ook maar ergens druk om hoeft te maken. Terwijl het landschap achter de ramen weidser wordt en de horizon bergachtiger, dagdroom je over wandelingen in alpenweiden, een duik in een knalblauw gletsjermeer, een openluchtconcert in de binnenstad…

Een coupé voor elk soort reiziger

In welke type coupé of rijtuig je ook naar jouw bestemming reist, je komt hoe dan ook heerlijk uitgeslapen aan, helemaal zonder stress. Voor vriendengroepen en gezinnen is het privéligrijtuig de ideale keuze. Inbegrepen is een comfortabel bed met deken, laken en hoofdkussen en bij het ontwaken kun je een Weens ontbijt met koffie of thee verwachten.

Reis je liever met nog meer comfort, kies dan voor een single, double of triple coupé in een slaaprijtuig. De standaardcoupé beschikt over een kleine wastafel, de deluxecoupé over een eigen badkamer met toilet en douche en fijne extra’s zoals een welkomstdrankje, handdoeken en toiletartikelen, een wekdienst en à la carte-ontbijt. Wie zijn geld liever op z’n vakantiebestemming uitgeeft, kan een eigen stoel boeken in het voordeligere zitrijtuig.

vakantie in oostenrijk
De ÖBB Nightjet beschikt over verschillende soorten coupés, waaronder een privéslaapcoupé voor twee.
ÖBB Personenverkehr AG/Harald Eisenberger

Tip: ben je in gezelschap van vrienden of familie of wil je de coupé liever niet met onbekende passagiers delen? Geen probleem. In de ÖBB Nightjet boek je voor maximaal comfort je eigen coupé, zowel in het slaap-, lig- als zitgedeelte.

Stap in en uit waar jij wil

De ÖBB Nightjet naar Innsbruck en Wenen vertrekt dagelijks vanuit Amsterdam, opstappen is daarnaast ook mogelijk in Utrecht of Den Bosch. De nachttrein met eindbestemming Wenen maakt ook in de Oostenrijkse plaatsjes Wels, Linz en St. Pölten een stop. Gaat jouw reis naar Innsbruck, dan kun je als je dat wilt ook uitstappen in Kufstein, Wörgl en Jenbach.

Kijk hier voor meer informatie over de ÖBB Nightjet.

vakantie in oostenrijk
Begin je vakantie met een bezoek aan Wenen, en bewonder zowel klassieke en moderne architectuur. Links: het postmoderne Haas-Haus, rechts: de circa twaalfde-eeuwse Stephansdom.
Oesterreich Werbung/Hans de Kort

Tips

  • Wenen: tijdens je reis met de ÖBB Nightjet naar Oostenrijk mag je een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad niet overslaan. Verken Schloss Schönbrunn en de Stephansdom en laat je in vervoering brengen door klassieke muziek in het operagebouw.
  • Innsbruck: in de hoofdstad van de Oostenrijkse deelstaat Tirol is één ding onvermijdelijk: goed eten in authentieke restaurants in het historische stadshart. Andere highlights zijn: het Gouden Dak, het grafmonument van keizer Maximiliaan en de bergen, die de stad van twee kanten insluiten.
  • Leestip: The Sound of Music Companion van Laurence Maslon. Terwijl kilometers spoor onder je doorschieten, lees je alles over het ontstaan ván, de mensen áchter en de personages ín misschien wel de geliefdste musical ter wereld: The Sound of Music. Met zeldzame manuscripten, foto’s, songteksten en natuurlijk een plattegrond van Salzburg met filmlocaties.
vakantie in oostenrijk
Arriveer ’s ochtends uitgerust in Innsbruck.
Oesterreich Werbung/thecreatingclick-com