Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo.

St. Anton am Arlberg, de bakermat van het alpineskiën, is ook in de zomermaanden een veelzijdige vakantiebestemming, voor jong en oud. Wandelaars, alpinisten, klimmers en fietsers vinden in de omgeving een breed scala aan adembenemend mooie tochten die je nog lang bij zullen blijven.

Op twee wielen

Met het netwerk van 350 kilometer aan goed onderhouden fietsroutes kun je in St. Anton am Arlberg letterlijk alle kanten op. De ene dag maak je een eenvoudige verkenningstocht met het hele gezin, de andere dag een uitdagende urenlange bergetappe. Steeds weer wordt de inspanning beloond met adembenemende uitzichten: die op de mooiste hooggelegen dalen van de Alpen.

vakantie in oostenrijk
Genieten: met de e-mountainbike naar de Konstanzer Hütte.
Tourismusverband St. Anton am Arlberg/Patrick Bätz

Een van de routes die je tijdens je bezoek niet mag overslaan is de uitdagende tocht naar de Heilbronner Hütte. Voordat je bij die idyllische berghut op ruim 2300 meter hoogte kunt genieten van een groot stuk apfelstrudel, moet je eerst twintig kilometer lang over uitdagende asfalt- en grindwegen fietsen, hoger en hoger de bergen in. De route, die in 2019 is uitgebreid, kan ook worden gecombineerd met tochten naar Paznauntal, Stanzertal of Montafon.

Voor mountainbikers is de Galzigtrail een must-do-route. De tocht gaat via grindpaden, bosweggetjes en asfalt over de oostelijke flanken naar St. Anton am Arlberg, met waanzinnige uitzichten op de omliggende bergen en het Stanzertal.

vakantie in oostenrijk
Wandelingen met een view, zoals hier, met uitzicht over het Stanzertal.
Tourismusverband St. Anton am Arlberg/Patrick Bätz

Op wandelschoenen

Voor wandelaars is er in St. Anton am Arlberg een driehonderd kilometer lang routenetwerk van prachtige wandelingen door spectaculaire berglandschappen en bloemenweiden. Je doorkruist het hart van het gebied en ervaart de ultieme rust van het leven in de bergen. De Alpenrosenweg voert door het idyllische Moostal, langs spectaculaire uitkijkpunten en door de zee van duizenden bloeiende alpenroosjes die de omgeving tussen mei en juli roodroze kleuren. Eindpunt is berghut Rendl Alm, waar wandelaars worden beloond met huisgemaakte Tiroolse specialiteiten en een sensationeel uitzicht.

vakantie in oostenrijk
Het Moostal is een van de mooiste plekken in St. Anton am Arlberg.
Tourismusverband St. Anton am Arlberg/Patrick Bätz

Onvergetelijk is ook de avontuurlijke tocht door de Schnanner Klamm. Het parcours door deze rotsachtige kloof boven het dorpje Schnann, op sommige delen voorzien van touwen, gaat langs steile rotswanden, watervallen en een kolkende rivier.

In het recreatiegebied Verwalltal, niet ver van het centrum van St. Anton, ligt een charmante wandel-, hardloop- en fietsroute. De vlakke tocht gaat over weiden, door bossen en langs beekjes en is voor ieder type bergspotliefhebber goed te doen. Maak als je van klimmen houdt bij de smaragdgroene Verwallsee een avontuurlijke tussenstop. Langs het meer ligt een klimtuin met 22 klimstations, op hoogten tot wel twaalf meter.

vakantie in oostenrijk
Tijdens het Mountain Yoga Festival am Arlberg.
Tourismusverband St. Anton am Arlberg/Teresa Arias

Ontspanning in de bergen

Doe je het liever rustig aan, dan is een dagje wellness op jouw lijf geschreven, of een ontspannende yogasessie in de openlucht. Maar ook als het weer even tegenzit, hoef je je niet te vervelen; in sport- en klimcentrum arl.park kun je klimmen, maar ook klassieke indoorsporten beoefenen als tennis, squash of bowling en trampolinespringen.

Kijk hier voor meer informatie en inspiratie over St. Anton am Arlberg.