Stil je honger naar hemelse plaatjes van het universum met onze selectie van de indrukwekkendste ruimtefoto's uit mei 2019.

Deze maand maakte de Hubble-ruimtetelescoop fantastische opnamen van verre melkwegstelsels, scheerde een SpaceX-raket langs de hemel, onderzocht een satelliet een toekomstige uitvalsbasis van de Marsrover op de rode planeet en maakte de beroemde rover Curiosity een ‘mozaïek-selfie’. Dichter bij huis zag de bemanning van het Internationaal ruimtestation ISS onze eigen maan in volle glorie en bracht de gelauwerde cellist Yo-Yo Ma een bezoek aan de Europese Zuidelijke Sterrenwacht voor een concert onder de sterrenhemel.

Op 8 mei maakte de bemanning van het Internationaal ruimtestation ISS een foto van de maansikkel op het moment dat de zon bijna achter de aarde tevoorschijn komt op ruim vierhonderd kilometer boven de Japanse Zee

Dit artikel werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com