De avontuurlijkste skivakantie ooit: op Antarctica

Voor de ervaren skiër die niet bang is om de zwarte piste af te gaan en de sauna in het luxe hotel ’s avonds best kan missen, is er nu de mogelijkheid om te skiën op het zevende continent.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:05 CET
Foto van Adam Clark/Getty Images

De reis start in Ushuaia in Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld. Per schip vaar je zo’n 36 uur over de ruige zeestraat Drake naar Antarctica. Onderweg zwemmen walvissen en dolfijnen langs, terwijl albatrossen voorbij vliegen. Bijna aangekomen bij het ijzige continent ga je per kajak verder om uiteindelijk aan land te stappen.

Terwijl de sneeuw kraakt onder je schoenen en je in de verte bultruggen ziet zwemmen, loop je langs zeehonden en pinguïns. Er is geen skilift, geen vijfsterrenresort en geen après-ski. Je zal zelf eerst de wilde pieken naar boven moeten klauteren om vervolgens skiënd of snowboardend naar beneden te sjezen. Voor de inspanning krijg je een rustgevende omgeving, waanzinnige uitzichten en onaangetaste sneeuw terug. Misschien ben jij wel de eerste die de helling afgaat op ski’s.

Foto van Tim Konrad, UnofficialSquaw.com/Flickr

November is de beste maand om op Antarctica te skiën. Het is dan geen -60 graden Celsius zoals in de winter, maar lente: de zon schijnt ongeveer 18 uur per dag en de sneeuw is in topconditie. Ook bijzonder aan deze periode is dat de dieren beginnen aan hun paringsrituelen. Het begint langzaam wat warmer te worden en het ijs breekt in meerdere ijsbergen en vormt bijzondere sculpturen.

Er zijn een aantal reisorganisaties die wintersportreizen naar Antarctica organiseren. Voor de ervaren skiër die geen moeite heeft met een zwarte piste biedt Ice Axe Expeditions een reis van 13 dagen aan, samen met andere avonturiers skiën, wandelen en wildlife spotten. Heb je een maand de tijd biedt Chimu Adventures een 28 dagen lange tocht aan voor maximaal 5 passagiers op een luxe privézeiljacht. Ski Antarctica en Ice Trek bieden reizen voor wat minder ervaren skiërs aan, met bijvoorbeeld langlaufen als mogelijkheid.

Wist je al dat je ook kunt skiën in Noord-Korea? Lees hier meer!

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.