Dag 1

Ochtend: Hip Palermo Soho
Begin je tweedaagse avontuur met een ontbijt op één van de terrasjes van Plaza Serrano. Op deze boheemse openluchtmarkt in het hart van de trendy wijk Palermo Soho vind je lokale kunst, handwerk en tal van bars en restaurants. Eet een empanada en drink een cortado (koffie met warme melk) terwijl je geniet van het hippe publiek. Wandel daarna over de geplaveide straten richting Museo Evita. Het compacte museum neemt je mee door het korte, indrukwekkende leven van Eva Perón: de beroemdste vrouw van Argentinië.

This is an image

Middag: Dwalen over een aristocratische begraafplaats
Na het museum struin je door het sjieke Palermo naar de laatste rustplaats van Evita: Recoleta. De aristocratische begraafplaats is de trots van Buenos Aires. Vraag een plattegrond bij de ingang en wandel langs de graftombes van de invloedrijkste personen van Argentinië. De rest van de middag kun je vullen in de beeldschone botanische tuinen van Palermo of met shoppen. Hoewel je in Palermo goed zit voor designmeubelen, kleding en kunst, kun je ook naar het buisende Calle Florida: een autovrije winkelstraat in de binnenstad waar je de mooiste Argentijnse leren jassen, handtassen en schoenen vindt.

Avond: Sappige steak met voetbalhelden
Een goede Argentijnse steak is een must-have als je in Buenos Aires bent. Ga voor een sappige steak naar restaurant El Obrero: een lokale favoriet in La Boca. Je krijg hier volle borden en eten om je vingers bij af te likken. De muren zijn bedekt met foto’s van de voetbalhelden van de stad en beroemdheden die er geweest zijn. Loop gelijk een rondje door La Boca: de meest kleurrijke buurt van Buenos Aires!

Dag 2

Ochtend: Mate drinken in het park
Buenos Aires is een groene stad, vol met parken! Een favoriet bij de Porteños (inwoners van Buenos Aires) is het Parque Centenario: een park in Caballito in de vorm van een cirkel met in het midden een meer. Begin de dag als een echte Argentijn met mate: een soort sterke thee. Mate is een bittere drank die je gezamenlijk drinkt en een onmisbaar onderdeel van de Argentijnse cultuur. In het weekend zeulen de Porteños enorme thermoskannen heet water en zakken matekruiden mee naar het park, om hun kalebas (speciale matebekers) de hele dag te kunnen vullen.

This is an image

Middag: Op zoek naar antiek in San Telmo
In de middag bezoek je volkswijk San Telmo: de oudste wijk van Buenos Aires. Straten zijn belegd met kinderkopjes, met statige panden en koloniale herenhuizen erlangs. Verstopt in de zijstraatjes vind je talloze antiekzaakjes. Iedere zondag zijn er op Plaza Dorrego antiekmarkten waar toeristen en locals over elkaar struikelen om de mooiste geroeste zakhorloges, vintage jurkjes en oude munten te bemachtigen. Om bij te komen drink een kopje koffie in El Ateneo: een theater dat is omgebouwd tot boekenwinkel. Vanaf het oude podium kijk je je ogen uit. Vergeet geen kijkje te nemen in de voormalige kleedkamers van de acteurs, onder de begane grond. Even verderop, vlak bij Plaza de Mayo, vind je nog een aardige plek om koffie te dinken: Café Tortoni. Sinds 1858 komen Argentijnse politici en kunstenaars samen in dit beroemde historische koffiehuis. Let op: het is zo populair dat er vaak een wachtrij staat.

Avond: Tango dansen tot vroeg in de ochtend
Je kunt Buenos Aires niet verlaten zonder de tango gedanst te hebben. In plaats van dat je naar één van de toeristische tangoshows gaat, maak je echte tango mee tijdens een milonga: waar Argentijnen en andere tangoliefhebbers samenkomen om te dansen. Bedenk je wel dat de meeste milongas pas na twaalven op gang komen. Een aanrader is Milonga Parakultural in Salon Canning, met elke avond optredens en live muziek. Reserveer een tafel of kom voor half twaalf ‘s avonds als je niet hebt gereserveerd. De optredens beginnen rond twee uur ‘s nachts. Tip: blijf na het optreden nog even hangen, dan wordt de vloer geopend en zie je de beste dansers in actie!