Wat is de beste tijd om naar Argentinië te reizen?
Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen in Argentinië omgedraaid. Het noorden van het land heeft warme zomers en zachte winters. Het Andesgebergte is in de wintermaanden – onze zomer – erg geschikt voor wintersporten dankzij de flinke sneeuwval.

Wat voor visum heb je nodig?
Je hebt geen visum nodig als je voor drie maanden of minder naar Argentinië gaat.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Sommige restaurtants, bars en hotels beschikken over een wifi-verbinding. Daarnaast kan je in vrijwel alle grote steden internetcafé’s vinden waar je terecht kunt om even je e-mail en social media te checken.

Hoe lang is de reistijd?
Vanaf Amsterdam sta je in een kleine veertien uur in Buenos Aires. In de Nederlandse winter is het tijdsverschil vier uur en in onze zomer vijf uur.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
In Argentinië betalen ze met de Argentijse peso. In de grote steden zie je veel geldautomaten maar daarbuiten een stuk minder en is ook pinnen niet altijd mogelijk. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende kleingeld bij je hebt. Ook niet vergeten: je hebt in Argentinië een stekker van het type C of I nodig en dus is een wereldstekker handig om mee te nemen.