Highlights Australië

Van wereldsteden als Sydney en Melbourne tot het uitgestorven woestijnlandschap in de Outback en een magisch en kleurrijk koraalrif. Dit zijn de highlights van Australië!

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:02 CET
Foto van Frans Lanting / HH

1. Sydney

Spectaculaire stranden, het iconische operahuis en met bezienswaardigheden beladen straten – het is niet gek dat veel mensen denken dat Sydney de hoofdstad van Australië is. Omringd door het groen van nationale parken, vormt Sydney een flitsend middelpunt van multiculturele dynamiek. Neem surflessen bij Bondi Beach, ga uit eten in Chinatown, bezoek de hedendaagse kunstmusea en laat je verrassen door het hyperenergieke en opgewekte karakter van deze havenstad.

Bondi Beach, Sydney.
Foto van Walter Bibikow/Getty Images

2. De Outback

Stoffige dorpjes, rode zandvlakten en imposante rotspartijen: de wildernis van de Outback is misschien wel het meest iconische beeld van Australië. Doorkruis het woestijnlandschap voor een persoonlijke ervaring met de auto, trein, mountainbike of kameel. Ayers Rock, of Uluru, is de beroemdste bezienswaardigheid in dit gebied. De gigantische rode rotspartij, die al eeuwenlang een belangrijke rol speelt in het leven van omwoners, lijkt met de stand van de zon van kleur te veranderen.

3. Tasmanië

In het westen waarschijnlijk het meest bekend door de cartoonfilmpjes van de Tasmaanse duivel, maar behalve dit zoogdier heeft het afgelegen eiland nog een aantal minder beroemde kwaliteiten. Een unieke wildernis, een veelvoud aan kunstgaleries en een bloeiende voedselcultuur – het beste te proeven tijdens het Taste of Tasmania festival – hebben Tasmanië tot een hippe, artistieke bestemming gemaakt.

4. Great Barrier Reef

Groter dan de Chinese Muur en het enige ‘levende ding’ dat vanuit de ruimte te zien is: het is niet moeilijk om te bedenken waarom dit koraalrif wordt gezien als een van de ultieme natuurwonderen van onze planeet. Duik in dit magisch kleurrijke decor en zweef tussen de onderwaterreuzen, of bekijk het rif vanuit de lucht. Het gebied is op ontelbare wijzen te verkennen – van volledige ontspanning tot extreme sport.

Great Barrier Reef.
Foto van Hemis/Getty Images

5. Melbourne

Stijlvol, artistiek en vol levendige evenementen – Melbourne wordt ook wel de culturele hoofdstad van Australië genoemd, en is daar trots op. In de stad komen historie en vooruitgang naadloos samen in architectuur uit de tijd van de goudkoorts, stoere straatkunst en trendy dakterrassen op vroegere fabrieksgebouwen. Bezoek zonder meer het Melbourne Museum, de enorme Queen Victoria Market en Chinatown.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.