Nieuwe wandelroute op Kangaroo Island staat nu al bekend als mooiste van Australië

De enige levende wezens die je op deze fenomenale wandelroute tegenkomt zijn kangoeroes, ze vergezellen ze voor 61 kilometer via eerder ontoegankelijke natuurgebieden door ongerepte bossen en langs hoge kliffen.donderdag 9 november 2017

Stel je voor: Je loopt in door de Australische wildernis met alleen tjirpende vogels en de warmte van de zon als metgezel. Je spot wilde opossums, wallaby’s en de Australische mascotte: de kangoeroe. Bij de bijzonder uitgesleten Remarkable Rocks pauzeer je voor een picknick en je gaat op avontuur in de Kelly Hill grotten. Waar kan dit vraag je je af? Op Kangaroo Island.

In het zuiden van Australië, onder de stad Adalaide, ligt Kangaroo Island. Hier is in oktober een nieuwe wandelroute geopend. De vijf dagen lange trektocht van 61 kilometer loopt via eerder ontoegankelijke natuurgebieden door ongerepte bossen en langs hoge kliffen aan de kust. Het hoogtepunt van de route? Een selfie met het springende buideldier waaraan het eiland zijn naam te danken heeft.

Het wandelpad is het hele jaar toegankelijk, maar het is aan te raden om in de koelere maanden – van maart tot en met november – te gaan. Je kan zelf op pad gaan of de route lopen met een deskundige gids. Langs het traject liggen vier kampeerplekken om de nacht door te komen. Om de wildernis te behoeden voor vervuiling, ligt er een limiet op de hoeveelheid hikers die het natuurpark in mogen. Reserveren voor jouw plekje kan hier.

 

Lees meer