3x Parels van steden in Vlaanderen

Schattige bruggetjes, historische panden en goddelijke chocolade. Deze drie Belgische steden laten het hart van menig romanticus sneller kloppen!

Door Veerle Witte
Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:02 CET

1. Gent

Het Vlaams Verkeersbureau noemt Gent Europa’s best bewaarde geheim: hip en historisch. Klein genoeg om gezellig te zijn en groot genoeg om levendig te voelen. Je struint er over lieflijke marktjes en ontdekt het ene na het ander vintagewinkeltje in historische pandjes. Dwaal langs de grachten vol interessante architectuur, bezoek fascinerende musea, zoals het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, en plof neer bij eigenzinnige bars of op een van de vele terrassen langs de Leie. In juli bezoek je de beruchte Gentse Feesten: tien dagen lang vinden er vier internationale festivals plaats op verschillende locaties in de stad!

2. Brugge

Dwaal door middeleeuwse steegjes en langs lieflijke kanaaltjes, breng een bezoek aan chocolatiers van wereldniveau en verwonder je aan kunstwerken van de Vlaamse Primitieven in tal van kerken en kastelen. Brugge heeft alles in huis voor een romantische stedentrip! Fijnproevers bezoeken sterrenrestaurants als De Karmeliet en Den Gouden Harynck, terwijl liefhebbers van geschiedenis teruggaan in de tijd met de belevingsattractie Historium Brugge, waarbij je een tijdreis maakt naar Brugge in de middeleeuwen. 

3. Leuven

Voor een lekker studentikoze sfeer in een romantisch (en autovrij) stadscentrum ben je in Leuven aan het goede adres. Dit charmante Vlaamse stadje vol kunst en cultuur ligt op slechts een steenworp afstand van Brussel en wordt ook wel de Belgische bierhoofdstad genoemd. Wandel door goed bewaarde begijnhoven zoals het Groot Begijnhof, volg een rondleiding door het stadhuis en dwaal door de universiteitsbibliotheek. Sluit de dag af met een koud biertje op een van de historische marktpleinen: de Oude of Grote Markt. Santé!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

België
Highlights België
België
Fine dining in de Brusselse tram
België
Verlaten stad in Vlaanderen wordt graffitiparadijs
België
Sporen van de Grote Oorlog
België
Reizen naar België: 5 praktische vragen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.