Highlights België

Bier, chocolade, patat, mooie historische steden en avontuur in de Ardennen. Dit zijn de highlights van België!

Door Myrthe Prins
foto's van Mariocutroneo, Flickr
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:59 CET
Foto door Mariocutroneo, Flickr

Brussel

Als onder meer het administratieve centrum van de EU, is Brussel een belangrijk knooppunt in Europa. De fascinerende historische gebouwen rond de Grote Markt benadrukken deze positie. Maar achter deze weldadige mix van architectonische stijlen schuilt een wereld aan knusse bars, bizarre musea en trendy restaurants. Probeer een van de ruim drieduizend bieren in Délirium Café, bezoek het chocolademuseum en neem een kijkje bij de enige echte Manneken Pis.

Een jonge bezoeker bekijkt een graf op de Duitse militaire begraafplaats in Langemark. 
Foto door Johnnie Pakington/Getty Images

Historische sporen

Belangrijke gebeurtenissen in de Europese geschiedenis vonden plaats op Belgisch grondgebied. Van de laatste veldtocht van Napoleon tot de Eerste en Tweede Wereldoorlog: van veel historische ontwikkelingen zijn nog altijd sporen te vinden in het Belgische landschap. Op het Slagveld van Waterloo staat tegenwoordig een herdenkingsmonument voor de Prins van Oranje die hier in 1815 gewond raakte en een uitgebreid museum over diezelfde veldslag. In Ieper ligt het In Flanders Fields Museum, dat het verhaal vertelt over de verschrikkingen aan het front van de Eerste Wereldoorlog. In het omringende landschap zijn verschillende restanten te zien van de beruchte loopgraven die in deze oorlog werden gebruikt.

Ardennen

Het mooie en afwisselende landschap van bossen, sfeervolle dorpjes, kastelen en kabbelende rivieren is erg populair onder bezoekers. Dit deel van België is geschikt voor outdoor sporters, families, cultuurliefhebbers en levensgenieters. Bezoek idyllische stadjes als La Roche en Durbuy, ga in een kajak het water op, en ga langs bij de abdij van Orval om te genieten van geweldige kaas en het beroemde trappistenbier.

Het terras van het restaurant van het Antwerpse Museum aan de Stroom biedt een fraai uitzicht. 
Foto door Werner Dieterich/Getty Images

Antwerpen

Met de grootste haven van het land doet Antwerpen in de meeste opzichten niet onder aan Brussel. In dit epicentrum van kunst, mode en clubs valt van alles te beleven op cultureel gebied. Musea, hippe bars en epische winkelstraten liggen aangelijnd langs de kasseien straten, klaar om ontdekt te worden. De architectuur is echter het werkelijke paradepaardje van Antwerpen: een immense kathedraal, gordels van forten en prachtige art-nouveaugevels hebben de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefd.

Charleroi

De Smurfen, Lucky Luke, Robbedoes en Kwabbernoot: een groot deel van onze favoriete stripfiguren werd 'geboren' in Charleroi. Standbeelden van populaire tekenhelden staan opgesteld in de straten van deze Waalse striphoofdstad. Kunst- en Cultuurliefhebbers kunnen bovendien een bezoek brengen aan het bijzondere Museum voor Fotografie en het Bois du Cazier, een indrukwekkend museum bij een van de belangrijkste mijnsites van Wallonië.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

België
Fine dining in de Brusselse tram
België
3x Parels van steden in Vlaanderen
België
Verlaten stad in Vlaanderen wordt graffitiparadijs
België
Sporen van de Grote Oorlog
België
Reizen naar België: 5 praktische vragen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.