Highlights Botswana

In de nationale parken zie je olifanten, luipaarden, nijlpaarden, buffels en leeuwen. Botswana is een prachtige safaribestemming. Dit zijn de highlights!donderdag 9 november 2017

1. Kubu Island

Midden in de Kalahari liggen een aantal enorme zoutpannen. Bewonder deze indrukwekkende landschappen onder meer in nationaal park Makgadikgadi. In de Sua Pan-zoutvlakte ligt het mysterieuze Kubu Island. Spookachtige baobabbomen op bizarre rotsformaties tekenen het buitenaards ogende landschap van dit eiland. Het verlaten Kubu Island wordt beschermd als een nationaal monument, maar van de prehistorie tot enkele eeuwen geleden werd dit gebied nog bewoond door mensen.

2. Kalahari 

Hoewel de zandvlakten heet en uitgestrekt zijn, wordt de Kalahari niet een echte woestijn genoemd. De halfwoestijn bedekt het grootste deel van Botswana en bestaat uit zandvlakten, grassige steppe en savanne. Leeuwen, hyena's, antilopen, stokstaartjes en enkele mensen bewonen het dorre gebied, dat het beste te verkennen is vanuit een 4x4.

3. Okavangodelta

Ten noorden van de droge Kalahari ligt een bloeiend ecosysteem rond de waterrijke Okavangodelta. Grote groepen zoogdieren en vogels verzamelen zich op dit vruchtbare stuk land rond de Okavango-rivier. Op het zeventig kilometer lange en vijftien kilometer brede Chief’s Island ligt wildreservaat Moremi dat het hart van de delta moet beschermen. Op dit eiland – en in de rest van het gebied – zijn verschillende kampen en lodges geplaatst voor meerdaagse safari's. 

4. Chobe Nationaal Park

Botswana kent veel wildreservaten, maar in nationaal park Chobe is de diversiteit van diersoorten het grootst. Bovendien leeft hier de grootste olifantenpopulatie van Afrika. Luipaarden, buffels, nijlpaarden en leeuwen worden regelmatig gespot in het park. Het hele jaar door worden er tours georganiseerd door Chobe, waaronder speciale fotosafari's.

Lees meer