Het 38 meter hoge beeld wordt gemiddeld zes keer per jaar geraakt door een bliksemschicht. Dit veroorzaakt gaten en spleten in het gesteente waardoor water naar binnen stroomt tijdens hevige buien. Het beeld is aan de binnenkant langzaam aan het roesten door al het opgehoopte vocht. Daarom zijn uitvoerige reparaties en nieuwe bliksemafleiders nodig.

Voorgaande opknapbeurten werden door de Katholieke kerk betaald, maar vanwege de economische crisis in Brazilië en de hoge kosten van de plannen komt de kerk geld tekort. Om geld in te zamelen heeft de aartsbisschop van Rio de Janeiro, Orani João Tempesta, de groep Vrienden van Christus de Verlosser opgericht.

Christus de Verlosser is een van ’s werelds meest befaamde beelden en ontvangt meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar. De kosten die bezoekers betalen om het beeld - en het nationaal park Tijuca waar het beeld staat – te bezichtigen, gaan naar het onderhoud van het park. Wellicht worden deze prijzen iets verhoogd om te helpen de kosten van de restauratie te vergoeden. Of het beeld te bezoeken is terwijl er aan wordt gewerkt, is nog maar de vraag.

Klik hier voor 8 andere highlights van Rio de Janeiro!