Wat is de beste tijd om naar Brazilië te reizen?
In Brazilië zijn de verschillen tussen de seizoenen klein. Het land kent vooral een subtropisch en tropisch klimaat, hoewel in het zuiden flink koud kan worden in de winter. In Rio de Janeiro is de gemiddelde temparatuur 26 graden met uitschieters tot wel 40 graden in de zomermaanden (onze winter). Ook is de luchtvochtigheid hoog wat de zomer geen ideaal moment maakt om Rio te bezoeken.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een verblijff van negentig dagen of minder heb je geen visum nodig. Wel moet je een retour- of doorreisticket kunnen laten zien.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Bij veel restaurants, hotels en bars is er een wifi-verbinding beschikaar, vaak moet je hier wel voor betalen.

Hoe lang is de reistijd?
Afhankelijk van naar welke stad je vliegt, zit je ongeveer tien tot twaalf uur in het vliegtuig. Brazilië kent verschillende tijdzones waardoor het tijdsverschil met Nederland tussen de vijf en zeven uur bedraagt.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
Vaccinaties tegen gele koorts, DTP en hepatitis A raadt de GGD aan wanneer je naar Brazilië reist, maar zijn niet verplicht. Het is dus aan jezelf om hierover een afweging te maken. Wat je niet wil vergeten, is een wereldstekker of een verloopstekker voor Brazilië waar ze type C of N gebruiken.