1. Gastown

In Gastown – ontstaan in hetzelfde jaar als Canada, in 1867 – vind je winkels, restaurants en galleries aan fraaie historische straten met kasseien. Hier bevindt zich ook de plaatselijke mode- en design-industrie – en natuurlijk de beroemde Steam Clock.

De stoomklok in Gastown
De stoomklok in Gastown.
Leonard G., Wikimédia Commons

2. Commercial Drive

Commercial Drive, begrensd door Venables Street in het noorden en 13th Avenue in het zuiden, bestaat uit 21 blocks over een lengte van bijna twee kilometer. ‘The Drive’ is een unieke straat in een wijk met de grootste etnische diversiteit en ruimste keuze aan shops en restaurants in de stad.

3. Grouse Mountain

Grouse Mountain is een heel toegankelijke en bereikbare wintersportplek, en in de zomer en herfst zijn de restaurants en de speeltuin op de top bereikbaar via de kabelbaan Skyride. Ideaal voor onder meer wandelen,- paragliding, schaatsen en heli-koptertours – en de plek met misschien wel het mooiste uitzicht over de stad.

Grouse Mountain
Grouse Mountain.
Ice-Babe, Wikimédia Commons

4. Stanley Park

Een heus regenwoud in het centrum van de stad! Stanley Park, dat maar liefst 405 hectare beslaat, bevat stranden, een zwembad, restaurants, totempalen, aquaria en onvergetelijke panorama’s.

5. Granville Island

Granville Island was voorheen een industrieel niemandsland, maar heeft zich ontwikkeld tot een hippe en energieke plek, met onder meer de Public Market waar alles vers is te krijgen, van bloemen tot zeevruchten. Ga buiten lunchen, luister naar straatmuzikanten en zie hoe de Aquabus over False Creek vaart.

Een taxichaffeur wacht op een ritje Granville Island
Een taxichaffeur wacht op een ritje, Granville Island.
Susan Seubert

6. Dr. Sun Yat-Sen Chinese Garden

Ontsnap naar de serene rust die uitgaat van de Dr. Sun Yat-Sen Chinese Garden aan de rand van Chinatown. Dit toevluchtsoord werd in de jaren ’80 gebouwd door ambachtslieden uit de stad Suzhou die 15de-eeuwse bouw-technieken gebruikten.

7. Vancouver Island

Een verblijf in Vancouver zonder een bezoek aan Vancouver Island is ondenkbaar. Ga vissen of varen in de uitgestrekte wateren in het Pacific Rim National Park Reserve, aan de ruige westkust, en je komt als een ander mens terug. In het hart van het eiland ligt Strathcona Provincial Park, door de Canadezen ook wel Little Switzerland genoemd, waar je prachtige wandelingen en kajak- en kanotochten kunt maken. Ideaal voor het gezin.

Kanon in Strathcona Provincial Park
Kanoën in Strathcona Provincial Park.
Susan Seubert