1. Vancouver

Het 'Hollywood' van het noorden, en volgens sommigen de culinaire hoofdstad van Canada: Vancouver is het smaakvolle hart van het land. Dit is dé plek om te genieten van het goede leven in een van de multiculturele restaurants, cafés of cocktailbars. Meer dan een typisch Canadese keuken, biedt Vancouver een smeltkroes van internationale smaken en invloeden. Probeer bijvoorbeeld authentieke Chinese dim sum, Scandinavische visgerechten en Japanse sake.

Meer Vancouver? Dit zijn de 7 must-do's!

Wandelen in de overweldigende natuur van Banff National Park
Wandelen in de overweldigende natuur van Banff National Park.
Ron Watts, Corbis, HH

2. Banff en Jasper National Park

Nationale parken beladen met spiegelende bergmeren, gletsjers, geisers en bossen: de Canadese natuur is divers, puur en magisch mooi. Het eerste Canadese nationale park was Banff, geopend in 1883. Warmwaterbronnen, gletsjers en de majestueuze Rocky Mountains sieren dit park. Het tweede van de Canadese 'kroonjuwelen' is groter en minder toeristisch dan Banff: Jasper National Park. Hier kunnen bezoekers zich verwonderen over de ondergrondse rivieren, de indrukwekkende Athabasca-waterval en Spirit Island in Maligne Lake.

3. Nunavut

De noordelijke provincie Nunavut is maar liefst twee miljoen vierkante kilometer in oppervlakte en bestaat voornamelijk uit met mos begroeide toendra, ijsvlakten en vele eilanden. Het merendeel van de bevolking in dit afgelegen gebied bestaat uit de Inuit, de oorspronkelijke inwoners van Canada en Groenland. Walvissen, narwallen en orka's zijn regelmatig te spotten tijdens boottochten naar Quammaarviit Historic Parc.

Een expeditieschip van National Geographic vaart door Maxwell Bay in Nunavut
Een expeditieschip van National Geographic vaart door Maxwell Bay in Nunavut.
Michael Nolan, Corbis, HH

4. Montréal

Met bijna vier miljoen inwoners rekent Montréal zich met trots tot een van de grootste Franssprekende steden ter wereld. Het beste van de Franse en Britse invloeden lijkt te zijn samengekomen in dit centrum van kunst, design en cultuur. Bezoek zonder meer een van de vele festivals en evenementen die de stad het hele jaar door doen opleven. Bij een wandeling door het Parc du Mont-Royal is het uitzicht over de stad waanzinnig.

5. Nova Scotia

De natuur van Canada bestaat niet enkel uit bergmeren en bossen. Op dit schiereiland, de 'Ocean Playground', ligt de ruige kustlijn altijd dichtbij. Omringd door de Atlantische oceaan en verschillende baaien, is Nova Scotia een ideale wandellocatie. Hike langs de Bay of Fundy waar de hoogste golven ter wereld voorbij rollen, leer over de cultuur van de inheemse Mi'kmaq, en bezoek de karakteristieke vuurtoren en de Sint John's kerk bij Peggy's Cove.

De lobby van het Drake Hotel in Toronto
De lobby van het Drake Hotel in Toronto.
Susan Seubert, Corbis, HH

6. Toronto

Toronto is een van de steden met de grootste culturele diversiteit ter wereld. Van het spectaculaire Entertainment District tot de verborgen kroegjes en boetiekjes in West End: hier voelt iedereen zich thuis. Zodra de zon schijnt barsten de terrasjes bijna uit hun voegen en zijn de straten gevuld met een levendige mensenmassa. In de winter kan het leven in de stad zwaar zijn, maar verschillende evenementen houden de stad ook in de koude maanden bruisend.

Lees verder in het artikel I ♥ Toronto.