Reizen naar Canada: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor Canada op een rij.

Door Redactie
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:58 CET
Foto door Getty Images

Wat is de beste tijd om naar Canada te reizen?
Dat hangt natuurlijk af van het doel van je reis. Ben je wintersportliefhebber, dan zijn de koude Canadese winters een ideale tijd voor een skivakantie. In de Rocky Mountains zijn tal van wintersportgebieden. Let wel op: de winters zijn een flink stuk kouder dan in Europa en temperaturen van min twintig of dertig zijn niet ongewoon. Alleen in het westen zijn de winters milder. In grote delen van het land zijn de zomers erg aangenaam en niet te warm. Met uitzondering van de hete zomers in het binnenland. De oostkust staat bekend om de heerlijke indian summers en dit deel van Canada kun je dan ook het beste in het najaar bezoeken.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een reis had je voorheen alleen een geldig paspoort nodig en geen toeristenvisum. Vanaf 15 maart 2016 veranderen de regels en heb je een elektronische reisvergunning nodig. Deze kun je gemakkelijk online aanvragen, kost ongeveer vijf euro en is vijf jaar geldig. Ook wanneer je een overstap hebt in Canada op weg naar een andere bestemming, heb je deze vergunning nodig.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Veel luchthavens, hotels, bars en restaurants bieden draadloze internetverbindingen aan. Vaak wel tegen betaling.

Hoe lang is de reistijd?
Omdat Canada zo groot is, varieert de reistijd nogal. Vanaf Amsterdam sta je na een vlucht van 8 uur in  Montréal en na 8 uur en 40 minuten in Toronto. Een vlucht naar Calgary duurt ongeveer tien uur en voor Vancouver, dat aan de westkust ligt, moet je nog een halfuurtje langer rekenen.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
In Canada betaal je met de Canadese dollar, niet te verwarren met de Amerikaanse dollar. Vergeet ook niet een verloopstekker van het type A of B mee te nemen zodat je al je Nederlandse apparatuur kunt gebruiken en opladen.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Australië
Reizen naar Australië: 5 praktische vragen
Verenigde Staten
Reizen naar de Verenigde Staten: 5 praktische vragen
Brazilië
Reizen naar Brazilië: 5 praktische vragen
Botswana
Reizen naar Botswana: 5 praktische vragen
Estland
Reizen naar Estland: 5 praktische vragen

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.