Reizen naar China: 5 praktische vragen

Welke voorbereidingen moet je treffen voorafgaand aan je reis, waar moet je aan denken en wat mag je écht niet vergeten? De belangrijkste praktische vragen voor China op een rij.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:00 CET
Foto van Getty Images

Wat is de beste tijd om naar China te reizen?
China is zo’n groot land dat het klimaat in verschillende regio’s enorm kan verschillen. De zomers zijn vrijwel overal in het land erg warm en de winters koud. Het voor- en najaar zijn daardoor de meest geschikte periodes om naar China te reizen.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een korte reis naar China heb je een toeristenvisum nodig. Daarmee mag je dertig dagen in het land verblijven. Als je nog langer wilt blijven, kun je het visum één keer met nog eens dertig dagen laten verlengen. Een visum kun je aanvragen bij het China Visa Application Service Centre dat is gevestigd in Den Haag. Doe dit ruim van te voren en zorg dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
In de grote steden zijn er op veel plekken draadloze internetverbindingen. De Chinese overheid blokkeert echter bepaalde websites waardoor het bijvoorbeeld lastig is om Facebook en Twitter te bezoeken.

Hoe lang is de reistijd?
In ruim negen uur sta je in Beijing. Veel andere steden waaronder Shanghai en Schenzen zijn meer dan elf uur vliegen. Het tijdsverschil is in de zomer zes uur (vooruit) en in de winter zeven uur.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
De officiële munteenheid is de Chinese Yuan. Vaccinaties tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A zijn aanbevolen. In China gebruiken ze stekkers van het type A en dus is een wereldstekker noodzakelijk om je elektronische apparatuur te gebruiken.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.