Wat is de beste tijd om naar China te reizen?
China is zo’n groot land dat het klimaat in verschillende regio’s enorm kan verschillen. De zomers zijn vrijwel overal in het land erg warm en de winters koud. Het voor- en najaar zijn daardoor de meest geschikte periodes om naar China te reizen.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een korte reis naar China heb je een toeristenvisum nodig. Daarmee mag je dertig dagen in het land verblijven. Als je nog langer wilt blijven, kun je het visum één keer met nog eens dertig dagen laten verlengen. Een visum kun je aanvragen bij het China Visa Application Service Centre dat is gevestigd in Den Haag. Doe dit ruim van te voren en zorg dat je paspoort nog minstens zes maanden geldig is.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
In de grote steden zijn er op veel plekken draadloze internetverbindingen. De Chinese overheid blokkeert echter bepaalde websites waardoor het bijvoorbeeld lastig is om Facebook en Twitter te bezoeken.

Hoe lang is de reistijd?
In ruim negen uur sta je in Beijing. Veel andere steden waaronder Shanghai en Schenzen zijn meer dan elf uur vliegen. Het tijdsverschil is in de zomer zes uur (vooruit) en in de winter zeven uur.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
De officiële munteenheid is de Chinese Yuan. Vaccinaties tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A zijn aanbevolen. In China gebruiken ze stekkers van het type A en dus is een wereldstekker noodzakelijk om je elektronische apparatuur te gebruiken.