Skip to Content

Vrouwen in het leger van Colombia

Hier leest ze een roman maar ELNstrijder Yesenia 36 draagt haar kameraden ook verhalen voor uit ideologische traktaten en boeken over de geschiedenis van het ELN Ze is al meer dan de helft van haar leven guerrillastrijder Haar twee kinderen zijn bij familie ondergebrachtpinterest icon
Lynsey Addario
Advertentie - Lees hieronder verder
1
ELNstrijders beladen een boot op de San Juan in Colombia Op deze plek trainde het ELN eerder dit jaar en kwamen de strijders op krachten Nu willen ze stroomopwaarts varen voor schietoefeningen Toen ik me bij het ELN aansloot kon ik niet veel zegt Estefana 18 Nu kan ik koken en schieten Maar ik kan nog niet vechten
Lynsey Addario
ELN-strijders beladen een boot op de San Juan in Colombia. Op deze plek trainde het ELN eerder dit jaar en kwamen de strijders op krachten. Nu willen ze stroomopwaarts varen voor schietoefeningen. ‘Toen ik me bij het ELN aansloot, kon ik niet veel,’ zegt Estefanía (18). ‘Nu kan ik koken en schieten. Maar ik kan nog niet vechten.’
2
Om hun identiteit verborgen te houden willen Estefana en de andere ELNstrijders niet met hun somsheel jonge gezicht op de foto Estefana vertelt dat ze al ruim twee jaar bij de guerrillabeweging is Bij het wassen van haar kleren in de rivier houdt ze haar sieraden en het identiteitsplaatje met het Onzevader erop om
Lynsey Addario
Om hun identiteit verborgen te houden, willen Estefanía en de andere ELN-strijders niet met hun, soms heel jonge, gezicht op de foto. Estefanía vertelt dat ze al ruim twee jaar bij de guerrillabeweging is. Bij het wassen van haar kleren in de rivier houdt ze haar sieraden en het identiteitsplaatje met het Onzevader erop om.
3
Hier leest ze een roman maar ELNstrijder Yesenia 36 draagt haar kameraden ook verhalen voor uit ideologische traktaten en boeken over de geschiedenis van het ELN Ze is al meer dan de helft van haar leven guerrillastrijder Haar twee kinderen zijn bij familie ondergebracht
Lynsey Addario
Hier leest ze een roman, maar ELN-strijder Yesenia (36) draagt haar kameraden ook verhalen voor uit ideologische traktaten en boeken over de geschiedenis van het ELN. Ze is al meer dan de helft van haar leven guerrillastrijder. Haar twee kinderen zijn bij familie ondergebracht.
Watch Next
 
preview for Cultuur & samenleving

Cultuur en samenleving

tijdens de heilige maand ramadan proberen moslims dichter bij allah te komen door te vasten om te zien naar anderen en te bidden zoals ook deze palestijnse man die bidt in de grote moskee in gazastad

Ramadan: heilige maand in de islamitische cultuur

de kolenmijn mount thorley warkworth in hunter valley australië

Solastalgie: heimwee naar een verloren wereld

antelope valley

Website van National Geographic is vernieuwd

Als we het hebben over het erwteneiwit van een populaire plantaardige burger moeten we bedenken dat die burger niet is gemaakt van verse doperwtjes uit de tuin maar van een ingredint waaraan maar weinig mensen in de supermarkt aandacht besteden gele spliterwten die in gekookte vorm tot populaire Indiase dals worden verwerkt schrijft Mark Wilson

Zal plantaardig vlees de Amerikaanse honger naar het échte spul ooit stillen?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder