1. Kunst: Instituto Buena Bista

Instituto Buena Bista is een platform voor hedendaagse kunst. Het is gevestigd op het terrein van de psychiatrische kliniek Caprilles. Vanaf de zomer 2015 is daar het werk van leerlingen, kunstenaars en psychiatrische patiënten te zien, bestaande uit schilderijen, foto’s, installaties en videoprojecties.

2. Lezen: Geniale anarchie van Boelie van Leeuwen.

Van Leeuwen overleed in 2007. Zijn laatste boek is een bundeling van de columns die hij schreef voor de Curaçaose Courant. Beeldend en met veel humor en scherpte schrijft hij over zaken die spelen op het eiland.

De wijk Otrobanda in Willemstad
De wijk Otrobanda in Willemstad.
David de Jong

3. Eten: Frente Al Mar, Rosa

Frente Al Mar, Rosa is misschien moeilijk te vinden, maar de overheerlijke, verserode snapper maakt je zoektocht meer dan de moeite waard.

Adres: Pirate Bay, vlak bij het Hilton Hotel, +5999 9694 4102.

4. Zien: Nationaal Park Shete Boka

Shete Boka is Papiaments voor ‘zeven inhammen’. De kustlijn is er meer dan tien kilometer lang en in de baaien vind je verschillende soorten schildpadden. Het grenst aan het bekendere Christoffelpark, maar is veel rustiger: ‘In de uren die ik er rondrijd en wandel kom ik nauwelijks andere bezoekers tegen,’ aldus Daphne.

5. Doen: Wandelen door Otrobanda

De naam in het Papiaments betekent letterlijk ‘de andere kant’ van het centrum van Willemstad. De wijk oogt inmiddels fris door de felgekleurde huizen. De criminaliteit, die hier tien jaar geleden hoogtij vierde, is door buurtbewaking afgenomen. Otrobanda is inmiddels een wijk vol karakter.

Deze minder toeristische kant van Curaçao zelf ontdekken? Lees Daphne’s reisverhaal!