Kunst

Instituto Buena Bista is een platform voor hedendaagse kunst. Het is gevestigd op het terrein van de psychiatrische kliniek Caprilles. Vanaf de zomer 2015 is daar het werk van leerlingen, kunstenaars en psychiatrische patiënten te zien, bestaande uit schilderijen, foto’s, installaties en videoprojecties.

Lezen

Curaçao heeft een aantal grote schrijvers voortgebracht. Twee boeken die je meer inzicht geven in de Antilliaanse cultuur en je reisplezieraanzienlijk zullen vergrotenzijn: Dubbelspel van Frank Martinus Arion, een prijswinnend boek over vier mannen die domino spelen op leven en dood. Een heerlijk leesbaar, tragikomisch portret van de Curaçaose samenleving.

En Geniale anarchie van Boelie van Leeuwen. Van Leeuwen overleed in 2007. Zijn laatste boek is een bundeling van de columns die hij schreef voor de Curaçaose Courant. Beeldend en met veel humor en scherpte schrijft hij over zaken die spelen op het eiland.

Taal

Al red je je op Curaçao prima in het Nederlands, neem de moeite een woordje Papiaments te spreken.

Eten

De lekkerste maaltijden vind je niet per se in de mooiste restaurants, maar door een perfect bereide sopi mondongo, stoba of supi kleurt voor menig Curaçaoenaar de wereld een beetje mooier.

Heerlijk en supervers eten vind je op de zondagochtendmarkt in Barber, richting Westpunt. Er wordt ter plaatse geslacht en gekookt en hele families spreken er af om samen te eten en nog belangrijker: de laatste roddels door te nemen.

Frente Al Mar, Rosa is misschien moeilijk te vinden, maar de overheerlijke, verserode snapper maakt je zoektocht meer dan de moeite waard. Frente Al Mar Rosa Piscadera, Curaçao. Pirate Bay, vlak bij het Hilton Hotel, +5999 9694 4102.

Informatie

Bezoek ook de site van het verkeersbureau.

This is an image

Deze reiswijzer hoort bij het reisverhaal van Daphne Bunskoek door Curaçao. Deze kan je hier lezen.