Het is een van de grootste delicatessen ter wereld en in de ijzige wateren van de Deense Limfjord groeien de lekkerste, aldus menig expert. De platte Europese oester de Ostrea edulis groeit hier in het wild op de zandbanken langs de kust. Je kunt ze bestellen in chique restaurants als Noma in Kopenhagen, maar gewapend met oestermes, emmer en een paar lieslaarzen kun je ze nu zelf vangen en bereiden. Onder leiding van een gids leer je oesters vangen, openen en bereiden. Ook in nationaal park De Waddenzee worden oestersafaris georganiseerd. Zo geniet je na drie uur waden door de branding op het strand van waddeneiland Fanoe van je eigen all you can eat oestermaaltijd.

This is an image

3x Oestersafari’s

JyllandsAkvariet organiseert safari’s op het strand van Gjellerodde nabij Lemvig in de Limfjord.

Met Fano Sportevent ga je drie uur lang oesters verzamelen om ze daarna op het
strand te grillen of rauw te eten met een goed glas wijn. fanosportevent.dk

Het Wadden Sea Center in Ribe neemt bezoekers mee om de Japanse oester te vangen.