Ik volg de Causeway Coastal Route: een waanzinnige autoroute langs de kust van Noord-Ierland, die me langs hoge kliffen, ruige stranden en bizarre natuurfenomenen voert. Nieuwsgierige schapen staan vrolijk te grazen naast eeuwenoude ruïnes langs de weg, wilde gele bloemen bloeien in overvloed en de uitzichten zijn eindeloos: het is niet moeilijk te bedenken waarom de makers van Game of Thrones dit landschap als decor hebben gekozen. Toeristentrekpleisters zijn de Carrick-a-Rede touwbrug en de Giant’s Causeway, maar Game of Thrones heeft een serie nieuwe, onontdekte plekken aan het licht gebracht, die ik gebruik als leidraad langs deze fantastische kustroute.

Je nummer n stop nadat je uit Belfast vertrokken bent is het ieniemienie plaatsje Cairncastle net boven Ballygally Op het Antrim Plateau vlak achter dit stadje ging seizoen n van Game of Thrones dramatisch van start met Ned Stark die een overloper van de Nights Watch onthoofdt Probeer het winderige plateau te beklimmen of ontdek wat Cairncastle zelf te bieden heeft Ik zoek de kerk maar ben verdwaald en vraag de weg in een kleine Ierse pub langs de weg die tot mijn verbazing om twaalf uur s middags bijna helemaal vol zit Just up the road to your left love zegt een vriendelijke barman De lieflijke St Patricks Church met een klein eeuwenoud kerkhof vol scheve grafstenen en een enorme Spaanse kastanjeboom uit 1558 kijkt uit over het NoordIerse landschap

Deze reis werd mogelijk gemaakt door Buro Scanbrit.