Samen met Israël staat Jordanië al een tijd hoog op mijn lijstje als Midden-Oostenbestemming om te bezoeken. Vooral vanwege Petra: de uit rotsen gehakte stad in een kloof in de woestijn. Een wereldwonder.

Ik weet weinig meer van Jordanië dan dat het een uitgestrekt woestijnlandschap heeft met de verborgen wereldschat Petra, maar mijn programma belooft veel meer. Dit is wat ik ga doen in Jordanië!

1. Stappen in Amman

Vanavond, op de eerste avond in Jordanië én op mijn verjaardag, trekken we hoofdstad Amman in voor een feestje. Amman schijnt een super trendy stad te zijn, waar je fantastisch kunt stappen en shoppen. Een bijzondere plek om mijn verjaardag te vieren!

2. Dobberen in de Dode Zee

Natuurlijk gaan we naar de Dode Zee! Mijn gedachten flitsen hierbij direct terug naar mijn eerste en laatste ervaring met deze extreem zoute zee: toen ik zes jaar was en met mijn familie door Israël reisde. Terwijl mijn moeder charmant op het water dobbert, ren ik enthousiast het water in, naar haar toe. Vrijwel direct ren ik er gillend weer uit! Het water is zo zout dat het vreselijk prikt. Tijd voor poging twee.

3. Met de trein door de woestijn

In het zuidwesten van Jordanië ligt Wadi Rum: een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet die oprijzen uit de woestijn. Het plaatsje Rum is het enige dorpje dat je aantreft in deze zandmassa. Met treinen en jeeps verplaatsen we ons door deze bizarre omgeving naar een bedoeïenenkamp om te lunchen.

4. Sterrenkijken in het Dana National Park

Na een sunset hike door het Dana National Park gaan we sterren kijken op het dakterras van de Feynan Ecolodge. Dit nationale park ligt op zo’n 200 kilometer van Amman en is een groene oase tussen uitgestrekte zandvlaktes. Omdat de lodge waar we verblijven super afgelegen ligt, heb je geen last van lichtvervuiling en een geweldig heldere sterrenhemel!

Wat ik verder ga doen? Volg mijn reis door Jordanië op de voet via mijn blogs, Facebook en Twitter!