Zomers genieten in de Alpen van Vorarlberg

Culinaire wandelingen, kruiden plukken en hiken om je innerlijke zelf te vinden. Ik trek me terug in de hoge Alpen van Vorarlberg!

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:05 CET
Foto van Bernhard Huber, Alpenregion Bludenz Tourismus

Met hoge verwachtingen vertrek ik dit weekend naar de kleinste en meest westelijk gelegen deelstaat van Oostenrijk: Vorarlberg. Mijn reis zal in het teken staan van outdooractiviteiten, wellness en culinaire hoogstandjes. Maar vooral: verrassende combinaties van de drie.

Zo brengt een bijna vijf uur durende culinaire hike me van het ene naar het andere restaurant in het bergachtige Brandnertal, waarbij iedere gang in een ander restaurant wordt geserveerd. Ook in het Grosses Walsertal, dat benoemd is tot Unesco Biosphärenpark met als motto ‘de natuur benutten zonder haar schade aan te richten’, weten ze mijn hike een culinaire twist te geven. Ik ga op pad met de eigenaar van Hotel Alpenresort Walsertal om kruiden te plukken in de overdadige natuur, waarna we onze eigen maaltijd zullen bereiden met de verzamelde kruiden.

Foto: Daniel Zangerl, Montafon Tourismus GmbH, Schruns

In Montafon blijven we tussen alle culinaire verwennerij door lekker actief: bergbeklimmen, ofwel Klettersteigen, langs watervallen en steile afgronden, maar ook kamperen op een bergtop, waar we zelf met onze spullen naartoe hiken. Op de top barbecueën en slapen we onder de sterren. Zalig, lijkt me! 

Kamperen in de Alpen van Montefon. Foto: Daniel Zangerl, Silvretta Montafon

Maar ook outdoor en wellness worden mooi gecombineerd tijdens deze trip, en dan met name in het Kleinwalsertal: een hoge Alpenvallei die bekend staat als eerste Lebensfeuer-regio in de wereld. Daar zal ik een coach ontmoeten die mij een vitaliteitsroute aanbeveelt op basis van verschillende factoren, zoals mijn professionele leven en type persoonlijkheid. Iedere route kent een ander doel. ‘Deze wandelingen leiden niet alleen van A naar B, of van piek naar piek, maar eerder naar je innerlijke zelf,’ aldus de regio zelf.

Het kan niet anders dan dat ik volledig herboren terugkom van deze trip! Tschüss!

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.