Ik stap de deur uit van mijn moderne appartement van Heart Milan Apartments en sta recht op de Via Torino, mijn favoriete winkelstraat, in het hart van Milaan. Terwijl ik de grote poort achter me sluit, zie ik mensen naar me kijken zo van: ‘Zo, die woont hier goed!’. Of misschien verbeeld ik me dat maar. Ik voel me in ieder geval een echt Milaanse! Eén nacht breng ik in Milaan door, met bijna alle highlights op loopafstand. Dit zijn mijn tips voor 24 uur in deze modestad.

1. Wandel naar de mooiste winkelstraat

Als er één ding is dat je echt heel goed kan in Milaan, dan is het wel shoppen. Ik heb nog geen stap buiten de deur gezet of ik kan starten met shoppen in de drukke winkelstraat Via Torino, die doorloopt tot het middelpunt van Milaan: Piazza del Duomo. Dit is de straat van betaalbare mode, waar grote ketens afgewisseld worden door enkele lokale zaken. Modeliefhebbers wandelen verder naar Via Montenapoleone, Milaans meest trendy winkelstraat, waar je de grootste modenamen vindt. Oh ja, en vergeet vooral niet de negentiende-eeuwse passage Galleria Vittorio Emanuele II door te lopen, recht naast de Dom. Je kijkt je ogen uit.

Galleria Vittorio Emanuele II
Galleria Vittorio Emanuele II.
Stefano Oppo/Getty Images

2. Ga eten in Navigli

Bijkomen van het shoppen doe je in de leukste buurt van Milaan! In tien minuutjes loop ik van mijn appartement door gezellig drukke staten naar Navigli: één straat, in tweeën gesplitst door een kanaal met hier en daar een bruggetje, volgestampt met eettentjes. Stelletjes staan verliefd langs het water, vriendinnen zitten druk verwikkeld in gesprekken boven hun glazen wijn en iedereen vecht om het beste tafeltje buiten. Hotspot in Navigli is restaurant Brellin. Proef de Ossobucco con risotto alla Milanese: het bekendste gerecht uit Milaan!

Navigli de leukste buurt van Milaan om een hapje te eten
Navigli: de leukste buurt van Milaan om een hapje te eten!
Ingolf Pompe/LOOK-foto/Getty Images

3. Bezoek de Piazza de Duomo

Op slechts 400 meter lopen vanaf mijn appartement ligt de Dom van Milaan, waar ik mijn laatste ochtend doorbreng. Een cliché, maar toch wel echt een must-see. Onderweg naar Piazza de Duomo, haal je een lekker zoet ontbijt, zoals de Italianen het graag hebben, met een cappuccino. De Dom en het grandioze plein vol duiven en toeristen met selfiesticks, blijven indruk maken, hoe vaak je het ook hebt gezien. Ik zou best nog meer willen zien, maar het is alweer tijd om te gaan. Ik haal nog een Italiaans broodje dat ik oppeuzel op het dakterras van mijn verblijf, voor ik weer in de auto stap onderweg naar het vliegveld. Milaan, het was kort, maar krachtig!

Digital nomad Veerle Witte op het beroemde Piazza de Duomo
Digital nomad Veerle Witte op het beroemde Piazza de Duomo.

---
Deze reis met bijzondere overnachtingen is tot stand gekomen in samenwerking met Booking.com. Bekijk Milan Heart Apartments!
---