Een greep uit wandelland Duitsland

Wandelaars kunnen hun hart ophalen in Duitsland: een grote variatie aan paden loopt door de mooiste natuurgebieden en de gezelligste steden. Uitdagende langeafstandspaden en rustige wegen met fenomenaal uitzicht – er is voor ieder wat wils.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:54 CET
Foto van Frank Liebke

Om wegwijs te worden in dit grote aanbod van wandelmogelijkheden heeft Germany Travel een Wandelplanner gemaakt. Ontdek jouw perfecte wandelroute of bekijk eerst onze favorieten! 

1. De voetsporen van Maarten Luther

De duizend kilometer lange Lutherweg loopt dwars door Thüringen. De moderne pelgrimstocht volgt de inspirerende voetsporen van Maarten Luther, die hier vijf eeuwen geleden ronddwaalde. Bezoek historische mijlpalen van de Reformatie, terwijl je geniet van de prachtige natuur rond de Elbe en het Thüringer Woud.

Foto van Andreas Schmidt

2. Langs de 66 meren rond Berlijn

Slechts dertig kilometer van het centrum van Berlijn ligt natuurpark Barnim, een verzameling van serene meren, wilde rivieren en bossen. De 66 Seen-Weg leidt wandelaars langs ongerepte oevers en bijzondere waterlichamen, zoals een meer dat perfect rond is.

Foto van Frank Liebke

3. Schilderijen komen tot leven

De Malerweg voert je door het Elbezandsteengebergte in nationaal park Sächsische Schweiz. De bizarre rotsformaties, nauwe ravijnen en tafelbergen creëren een mystieke omgeving – geen twijfel dat veel schilders in dit natuurgebied inspiratie opdeden!

4. Ontdek Duitslands rode wijnen

In het Ahrtal worden vooral rode wijnen geproduceerd, waarmee dit het noordelijkste rode wijngebied ter wereld is – en dat op nog geen drie uur rijden van Rotterdam! Maak een tocht langs de Rotweinwanderweg om deze bijzondere plek met eigen ogen te zijn en natuurlijk ook te proeven.

Foto van Dominik Ketz

5. Verzamel 222 stempels

De wandelroute Harzer Hexenstieg leidt door de Harz, een deel van Duitsland dat vroeger vooral beken stond om mijnbouw en hekserij. Bij de 'Harzer Wandernadel' ontvang je een route met niet minder dan 222 stempelposten, die naar de mooiste en uniekste bestemmingen in de regio leiden. Verken de naaldbossen, bergweiden en stuwdammen, en verzamel zo genoeg stempels om een wandelspeldje in ontvangst te nemen!

Klik hier voor meer informatie over de Duitse natuur!

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.