Maak kennis met de verrassende beesten die praktisch in onze achtertuin leven!

De Duitse ‘tijger’

Misschien zie je dit elegante dier aan voor een uit de kluiten gewassen huiskat, maar Duitsers zullen hem eerder een minitijger noemen. Wie de zeldzame wilde kat in actie ziet, heeft hoe dan ook iets bijzonders meegemaakt. In het oerbos van nationaal park Hainich loop je de kans om dit dier tegen te komen – er is zelfs een 7 kilometer lang Wildekattenpad aangesteld!

This is an image
Caspar Diederik

Tocht van de kraanvogels

Een bijzonder natuurverschijnsel om mee te maken is de kraanvogeltrek, te zien vanaf midden-februari in nationaal park Vorpommersche Boddenlandschaft en Müritz nationaal park. Deze indrukwekkende dieren hebben een spanwijdte van meer dan twee meter en kunnen ongeveer vier kilometer hoog vliegen. Elk jaar leggen ze duizenden kilometers af tussen hun zomeronderkomen en hun leefgebied voor de winter.

This is an image
Norbert Rosing

Beukenbossen en beverdammen

Bliesgau is een van de 15 Unesco-biosfeerreservaten die Duitsland rijk is. De beukenbossen en waterrijke moerasgebieden maken deze plek een populair toevluchtsoord voor bevers: tien families knagen hier de klok rond om dammen te bouwen.

This is an image
Norbert Krüger

Gehuil bij maanlicht

Het kan je niet ontgaan zijn: de wolf heeft een comeback gemaakt binnen de Duitse landsgrenzen. Zes tot zeven roedels hebben zich permanent gevestigd in Oberlausitz, het dunbevolkte bos- en merengebied in het oosten van Saksen. Verken het leefgebied van dit charismatische dier tijdens een wolvensporenexcursie.

This is an image
Photo-Center Greiner&Meyer

Gevleugelde sopraan

Dit wezen is misschien niet zo bijzonder om te zien, maar vooral betoverend om te horen. De nachtegaal komt voor in de natuurparken van het Heilbronner Land. Wandel met een ranger langs de rivieren Neckar, Tauber, Kocher en Jagst om te genieten van de zangkunsten van dit kleine vogeltje – met 200 verschillende deuntjes zal het niet snel vervelen!

Klik hier voor meer informatie over de Duitse natuur!