Op safari in Duitsland

Flamingo's, wilde katten, wolven en bevers: je hoeft niet ver te reizen om oog in oog te staan met deze dieren in het wild. De Duitse natuur kent 48.000 wilde diersoorten, verspreid over tientallen nationale parken, natuurgebieden en biosfeerreservaten.

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:54 CET
Foto door Tourismus Zentrale Saarland

Maak kennis met de verrassende beesten die praktisch in onze achtertuin leven!

De Duitse ‘tijger’

Misschien zie je dit elegante dier aan voor een uit de kluiten gewassen huiskat, maar Duitsers zullen hem eerder een minitijger noemen. Wie de zeldzame wilde kat in actie ziet, heeft hoe dan ook iets bijzonders meegemaakt. In het oerbos van nationaal park Hainich loop je de kans om dit dier tegen te komen – er is zelfs een 7 kilometer lang Wildekattenpad aangesteld!

Foto door Caspar Diederik

Tocht van de kraanvogels

Een bijzonder natuurverschijnsel om mee te maken is de kraanvogeltrek, te zien vanaf midden-februari in nationaal park Vorpommersche Boddenlandschaft en Müritz nationaal park. Deze indrukwekkende dieren hebben een spanwijdte van meer dan twee meter en kunnen ongeveer vier kilometer hoog vliegen. Elk jaar leggen ze duizenden kilometers af tussen hun zomeronderkomen en hun leefgebied voor de winter.

Foto door Norbert Rosing

Beukenbossen en beverdammen

Bliesgau is een van de 15 Unesco-biosfeerreservaten die Duitsland rijk is. De beukenbossen en waterrijke moerasgebieden maken deze plek een populair toevluchtsoord voor bevers: tien families knagen hier de klok rond om dammen te bouwen.

Foto door Norbert Krüger

Gehuil bij maanlicht

Het kan je niet ontgaan zijn: de wolf heeft een comeback gemaakt binnen de Duitse landsgrenzen. Zes tot zeven roedels hebben zich permanent gevestigd in Oberlausitz, het dunbevolkte bos- en merengebied in het oosten van Saksen. Verken het leefgebied van dit charismatische dier tijdens een wolvensporenexcursie.

Foto door Photo-Center Greiner&Meyer

Gevleugelde sopraan

Dit wezen is misschien niet zo bijzonder om te zien, maar vooral betoverend om te horen. De nachtegaal komt voor in de natuurparken van het Heilbronner Land. Wandel met een ranger langs de rivieren Neckar, Tauber, Kocher en Jagst om te genieten van de zangkunsten van dit kleine vogeltje – met 200 verschillende deuntjes zal het niet snel vervelen!

Klik hier voor meer informatie over de Duitse natuur!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Duitsland
Duitsland: Megaspeeltuin voor jong en oud
Duitsland
Berlijn: Duik in de hotellift
Duitsland
Blabla... Op naar Hamburg
Duitsland
Berlijn brengt de Hunger Games tot leven
Duitsland
Berlijn tovert oude metrolijn om tot kilometerslang fietspad

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.