Hotels en tenten zijn eigenlijk helemaal niet zo bijzonder meer; tegenwoordig kamperen we immers in kerken en slapen we gewoon bij locals thuis. Steeds meer initiatieven proberen onze slaapplekken op reis zo spannend, indrukwekkend en bizar mogelijk te maken. Hier een paar van de tofste manieren om de nacht door te brengen in Duitsland!

1. Hang boven een rivierdal

Waarschuwing: deze slaapplek is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Wie zijn knikkende knieën kan overwinnen, wordt daarentegen beloond met de bijzonderste nacht van zijn leven. De bedden hangen aan bomen boven een klif met uitzicht over het meanderende water van de Saar.

This is an image
Toerismus Zentrale Saarland

2. Slapen op het strand

Altijd al eens op het strand willen slapen, maar toch ook behoefte aan een beetje privacy en bescherming tegen de wind? Deze strandkorf aan de Oostzee is misschien de perfecte oplossing. De korf heeft uitzicht op het strand en de sterrenhemel, maar is ook uitgerust met een scherm tegen wind, regen en pottenkijkers. Ideaal voor een romantisch uitstapje!

3. Voor de wolven gegooid

Gewoonlijk hoor je liever geen huilende wolven tijdens je kampeervakantie, maar bij de Tree Inn in Dörverden is dit juist de bedoeling! Op veilige afstand slaap je in een boomhut met uitzicht op een roedel jonge wolven. Geniet van een drankje uit de minibar terwijl je toekijkt hoe de dieren worden gevoerd en met elkaar spelen.

This is an image
Tree Inn

4. Dromend in een iglo

Op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, staat een iglodorp waar bezoekers kunnen overnachten. Elke winter wordt een nieuw hotel gemaakt bestaand uit verschillende kamers met gedecoreerde ijswanden, een bar en een restaurant. Het is misschien niet de warmste nacht van je leven, maar zonder twijfel één van de onvergetelijkste!

5. Onder de blote hemel

Een nieuwe manier van overnachten die populair is in Duitsland is 'boofen', het slapen in de natuur – maar dan zonder tent. Leg je slaapzakje bijvoorbeeld neer onder de beschutting van een overhangende rots in Nationaal Park Sächsische Schweiz. Geniet 's nachts van de geluiden, geuren en vormen van de natuur, die nog nooit zo dichtbij voelde!


Klik hier voor meer informatie over de Duitse natuur!