Dag 1

‘Mam, pap, kijk! Cool, zo hoog! Daar ga ik in!’

Twee super enthousiaste kinderen roepen door elkaar vanaf de achterbank. En ik begrijp waarom, in de verte zien we ineens de bovenkant van een enorme achtbaan verschijnen. De Silver Star. Lichte kriebels in mijn buik, het ding is echt heel hoog.

Elke vakantie gaan we naar dezelfde camping in Zuid-Frankrijk – mét zwembad, maar verder is er niet veel. Toch vermaken we ons daar altijd uitstekend. Dit jaar gaan we eens iets anders doen. Iets heel anders...

We zijn met z’n vieren onderweg naar Europa-Park, Duitslands grootste pretpark in Rust, gelegen in het Zwarte Woud. Het park, opgericht door de familie Mack in 1975, trekt jaarlijks meer dan 5,5 miljoen bezoekers. Het thema van het park is, hoe kan het ook anders met zo’n naam... Europa. Het park is onderverdeeld in 14 Europese landen en elk land presenteert zijn eigen horeca en attracties.

This is an image

We rijden eerst naar het hotel dat aan de rand van het pretpark ligt. We overnachten in het Colosseo. Zoals de naam al doet vermoeden herinnert het hotel aan oude Romeinse architectuur. Alles ademt Italië. Na het inchecken zijn Teun (11 jaar) en Nina (9) het met elkaar eens. Het pretpark kan nog heel even wachten, eerst het hotel ontdekken. We ontdekken een sfeervol en bloemrijk Italiaans plein met een grote fontein en gezellige terrassen, het zwembad, het restaurant, de kamer met stapelbedden. Ze rennen heen en weer. Alles willen ze zien.

This is an image

Mijn man en ik willen eerst even bijkomen van de autorit. We bestellen een espresso en Teun en Nina een ijsje. Zo zitten we heerlijk in de zon op het Italiaanse terras van het hotel en bestuderen de plattegrond van het park. Maar lang kunnen we niet zitten, de kinderen worden algauw onrustig. Ze willen naar het park! We hebben gelukkig twee volle dagen om alles te ontdekken. Het park is gigantisch – het beslaat in totaal bijna 100 hectare! – dus we besluiten eerst met het treintje een rit te maken om te zien wat er allemaal is. We kijken onze ogen uit. Overal willen ze in, geen tijd te verliezen.

This is an image

Maar ik kom erachter dat mijn Nina geen waaghals is en het liefst in rustige attracties gaat, dus we splitsen ons op. De mannen gaan voor de actie en beginnen in Rusland. Daar staat de Mir en die is heftig. Teun komt vol adrenaline uit de achtbaan en wil snel naar de volgende attractie. Na een paar uur krijgen we ze met moeite mee terug naar het hotel.

This is an image

Na het diner in het restaurant van het hotel (pizza natuurlijk), moet er ook nog gezwommen worden. In de kamer liggen badjassen en slippers, dus we kunnen direct onze badkleding aantrekken. Via de gangen in het hotel (je hoeft dus niet via de lobby) komen we in het zwembad. Het water is heerlijk. We komen bij van de dag en worden langzaam aan heerlijk loom.

Terug in de kamer maken we plannen voor de volgende morgen. De kaart van het park wordt erbij gepakt en iedereen maakt zijn eigen lijstje wat te doen. Zodra de kinderen op bed liggen, vallen ze direct in slaap.

Dag 2

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, waarbij het draaiende broodrooster een van Nina’s hoogtepunten was, staat onze gids Philip al te wachten. Philip, die al als 4-jarig jongetje in het park kwam, gaat ons twee uur lang rondleiden en vraagt waar we als eerste in willen. Dat is lastig: in alles! We laten ons verrassen. Zonder onze gids moet je wel rekening houden met wachttijden. Soms lopen ze op tot een uur.

We gaan naar de Pegasus en krijgen een Virtual Reality-bril op. Zodra we in het wagentje zitten en de bril opzetten, zitten we midden in een tekenfilm. Als het wagentje gaat rijden (je kan ook zonder bril, dan is het gewoon een achtbaan), ben je helemaal het gevoel van de omgeving kwijt. Dan race je door een sneeuwlandschap of brokkelt ineens de rails voor je neus af en lijkt het net alsof je in de afgrond stort. Ik kan geen genoeg krijgen van deze rit. Elke keer zie je weer iets anders. Er zijn twee VR-achtbanen (Pegasus en de Alpenexpress) en ja, ze zijn alletwee geweldig!

This is an image

Nog een favoriete attractie is Arthur, gebaseerd op een animatiefilm. Je begeeft je in een wereld vol gigantische lieveheersbeestjes, kikkers, spinnen en vlinders. We voelen ons nietig tussen alle insecten. Als je langs de honingraten komt, ruik je zelfs honing. Een attractie om nooit te vergeten.

De grootste en hoogste achtbaan laten Henk en ik over aan Teun. Samen met onze gids stapt hij in de Silver Star. Deze achtbaan is 73 meter hoog en heeft een maximum snelheid van 130 km/u. Als ik er alleen al naar kijk, voel ik het in mijn maag en benen. Breed lachend en opgewonden komt Teun eruit. Geweldig was het!

This is an image

Na nog een paar attracties besluiten we om nog even lekker te gaan zwemmen bij het hotel. Wij relaxen op de ligstoelen, terwijl de kinderen, met hun onuitputtelijke energie, heerlijk rondzwemmen. De dag zat vol verrassingen en belevingen. Terug op de kamer vallen we moe en voldaan in slaap. Het was een bliksembezoek, maar een vakantie om nooit meer te vergeten...

Kijk hier voor meer informatie over het Europa-Park.