Veggie en vegan uit eten in Berlijn

In Berlijn kun je kiezen uit heel veel hotspots om lekker uit eten te gaan, ook als je vegetarisch of vegan wil eten. Zes tips voor je volgende citytrip naar Berlijn!

Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:55 CET
Foto van Jeannette van Mullem

Berlijn is heerlijk voor een culinair weekendje weg. Deze hippe en groene metropool is een walhalla voor liefhebbers van lekker veggie en vegan uit eten. Waar eet je met groente in de hoofdrol, biologisch, gezond en vooral ook heel lékker? Puur! uit eten ging op zoek en zette 6 tips op een rijtje voor jouw volgende bezoek aan Berlijn.

Katz Orange

De inrichting bij de ‘oranje kat’ is kleurrijk en gezellig als in een huiskamer. De menukaart besteedt uitgebreid aandacht aan de herkomst van de ingrediënten die zoveel mogelijk van leveranciers uit de buurt komen. Dat storytelling in de horeca belangrijk is, hebben ze bij dit sfeervolle restaurant goed begrepen. De veggie gerechten zijn in één woord verrukkelijk.

Bij het sfeervolle Katz Orange is het net alsof je in een huiskamer zit. 
Foto van Jeannette van Mullem

Pappa E Ciccia 

Dit restaurant heeft een heerlijke Italiaanse keuken. Bijna alles is biologisch. Je kiest uit lekkere vegetarische opties. De antipasti is 100% vegan: gemarineerde en gegrilde groente waar je zelf naar smaak olijfolie aan toevoegt. Pure smaken!

De vegan antipasta bij Pappa E Ciccia. 
Foto van Jeannette van Mullem

Biohotel Almodóvar

Een naar Scandinavisch design ingericht 4-sterrenhotel met een smakelijk bio en veggie ontbijtbuffet, dat is Biohotel Almodóvar. Het hotel vind je in de trendy wijk Friedrichshain en is vernoemd naar een van de beste Spaanse filmregisseurs, Pedro Almodóvar. Het bedlinnen is gemaakt van biologisch katoen en fairtrade geproduceerd. Op de bovenste verdieping is een heerlijke relaxruimte met een sauna en spa. 

Bij Biohotel Almodóvar serveren ze een smakelijk bio en veggie ontbijtbuffet. 
Foto van Jeannette van Mullem

Vöner

Eethuis Vöner is een knipoog naar de döner (kebab), maar dan wel de vegan variant. In hip & happening Berlijn is vegan populair. Dat zie je aan deze laagdrempelige fast-food zaak die vooral onder jongeren populair is voor een hartige snack. 

Bij Vöner eet je een vegan variant op döner. 
Foto van Jeannette van Mullem

La Mano Verde

Zelfs de meest verstokte vleeseter komt hier niets tekort. De vegan gerechten zijn heerlijk op smaak gebracht met aandacht voor een mooie presentatie.

Bij La Mano Verde eet je heerlijke en mooie gepresenteerde vegan gerechten. 
Foto van Jeannette van Mullem

Chipps

Chipps is een heerlijk ontbijtadres tijdens jouw trip in Berlijn. Ontbijten kun je hier in het weekend zelfs de hele dag en je kiest uit tien ontbijtmenu’s. Groenten zijn de sterren van het menu. Vlees of vis wordt hier hooguit als bijgerecht geserveerd. 

Bij Chipps kun je de hele dag heerlijk ontbijten.
Foto van Jeannette van Mullem

Jeannette van Mullem schrijft over, en fotografeert eerlijk eten in Nederland en op reis voor puuruiteten.nl & purefoodtravel.com. Groente in de hoofdrol, lokaal, biologisch én vooral lekker eten!

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.