Wat is de beste tijd om naar Ecuador te reizen?
In het binnenland zijn juli tot en met september de droogste maanden en het meeste geschikt om te reizen. De Galápagoseilanden kun je het beste bezoeken tussen februari en april, dan mijd je de drukste maanden waarin de schoolvakanties vallen.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een verblijf van negentig dagen of minder heb je geen visum nodig. Wel moet je paspoort bij aankomst in het land nog minimaal zes maanden geldig zijn en heb je een retour- of doorreisticket nodig.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Internetcafés vind je vooral in de steden. Winkelcentra, luchthavens, restaurants en bars bieden soms betaalde draadloze internetverbindingen aan.

Hoe lang is de reistijd?
Quito Mariscal Sucre International Airport is de grootste en belangrijkste luchthaven van het land en is in elf uur en veertig minuten te bereiken vanaf Amsterdam.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
In Ecuador betaal je met de Amerikaanse dollar. Zorg dat je voldoende contant geld meeneemt, vooral in afgelegen gebieden kom je niet altijd geldautomaten tegen. Verder worden vaccinaties tegen gele koorts, DTP en hepatitis A aanbevolen, hoewel deze niet verplicht zijn. Wat je zeker niet moet vergeten is een verloop- of wereldstekker. Je hebt type A of B nodig.