Caïro

Met chaotische mensenmassa's en stoffige pleinen maakt de Egyptische hoofdstad misschien niet de beste eerste indruk, maar wie door de stof heenkijkt ziet een stad die rijk is aan kleur, cultuur en charme. Khan-el Khalili is de grootste soek ter wereld en stamt uit de veertiende eeuw. Bezoek deze markt voor souvenirs, waterpijpen, specerijen en kleding. Ga naar het Museum of Islamic Art en het Egyptian Museum om de mooiste historische schatten van het land te bewonderen.

Een cafin de soek vanCaro
Een café in de soek van Caïro.
Marco di Lauro/Getty Images

Piramiden van Gizeh

Wie Egypte bezoekt, komt bijna niet onder deze attractie uit. Het enige van de originele wereldwonderen dat tegenwoordig nog bestaat en te bezoeken is. Niet veel plekken op aarde zullen imposanter zijn dan deze duizenden jaren oude bouwwerken, die een icoon voor het land zijn geworden. Bezoek de piramides te voet of maak een tocht per kameel of paard tussen de verschillende archeologische sites.

Bezoekers leggen de schoonheid van de Vallei der Koningen vast
Bezoekers leggen de schoonheid van de Vallei der Koningen vast.
Amy Toensing, National Geographic, Corbis

Vallei der Koningen

De westelijke oever van Luxor is al ruim vierduizend jaar een koninklijke begraafplaats, maar doet tegenwoordig vooral dienst als begin- en eindpunt van veel Nijlcruises. Deze archeologische hotspot vol tempels, enorme beelden en graftombes trekt elk jaar veel bezoekers. De talloze bezienswaardigheden hebben elk een indrukwekkend verhaal, maar geen mummie spreekt meer tot de verbeelding als die van Toetanchamon, die in 1922 in een nagenoeg ongeschonden koningsgraf werd gevonden.

De Rode Zee is een paradijs voor duikers en snorkelaars
De Rode Zee is een paradijs voor duikers en snorkelaars.
Sami Sarkis/Getty Images

De Rode Zee

Woestijnen en kamelen lijken niet veel te maken te hebben met stranden en koraalriffen, maar bij de Rode Zee verandert het stoffige Egypte in een zwem-, duik- en snorkelparadijs. Verschillende natuurreservaten zijn aangewezen om dit leefgebied van een aantal bedreigde diersoorten, zoals de groene zeeschildpad, te beschermen.