Highlights Egypte

Uitgestrekte woestijnen, piramides, mummies, de langste rivier ter wereld en de chaotische wereldstad Caïro. Dit zijn de highlights van Egypte!

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:59 CET
Foto door Robin Utrecht

Caïro

Met chaotische mensenmassa's en stoffige pleinen maakt de Egyptische hoofdstad misschien niet de beste eerste indruk, maar wie door de stof heenkijkt ziet een stad die rijk is aan kleur, cultuur en charme. Khan-el Khalili is de grootste soek ter wereld en stamt uit de veertiende eeuw. Bezoek deze markt voor souvenirs, waterpijpen, specerijen en kleding. Ga naar het Museum of Islamic Art en het Egyptian Museum om de mooiste historische schatten van het land te bewonderen.

Een café in de soek van Caïro.
Foto door Marco di Lauro/Getty Images

Piramiden van Gizeh

Wie Egypte bezoekt, komt bijna niet onder deze attractie uit. Het enige van de originele wereldwonderen dat tegenwoordig nog bestaat en te bezoeken is. Niet veel plekken op aarde zullen imposanter zijn dan deze duizenden jaren oude bouwwerken, die een icoon voor het land zijn geworden. Bezoek de piramides te voet of maak een tocht per kameel of paard tussen de verschillende archeologische sites. 

Bezoekers leggen de schoonheid van de Vallei der Koningen vast.
Foto door Amy Toensing, National Geographic, Corbis

Vallei der Koningen

De westelijke oever van Luxor is al ruim vierduizend jaar een koninklijke begraafplaats, maar doet tegenwoordig vooral dienst als begin- en eindpunt van veel Nijlcruises. Deze archeologische hotspot vol tempels, enorme beelden en graftombes trekt elk jaar veel bezoekers. De talloze bezienswaardigheden hebben elk een indrukwekkend verhaal, maar geen mummie spreekt meer tot de verbeelding als die van Toetanchamon, die in 1922 in een nagenoeg ongeschonden koningsgraf werd gevonden.

De Rode Zee is een paradijs voor duikers en snorkelaars. 
Foto door Sami Sarkis/Getty Images

De Rode Zee

Woestijnen en kamelen lijken niet veel te maken te hebben met stranden en koraalriffen, maar bij de Rode Zee verandert het stoffige Egypte in een zwem-, duik- en snorkelparadijs. Verschillende natuurreservaten zijn aangewezen om dit leefgebied van een aantal bedreigde diersoorten, zoals de groene zeeschildpad, te beschermen. 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Egypte
Verlaten bioscoop midden in de Sinaïwoestijn
Egypte
Reizen naar Egypte: 5 praktische vragen
Oman
10x Het beste van Oman
Reizen
Het Wilde Westen leeft voort in het zuiden van Spanje
Geschiedenis en Cultuur
Zal UNESCO-status ’s werelds oudste mummies redden?

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.