Londen

Londen is in alle opzichten een wereldstad; elke cultuur is er vertegenwoordigd en niets is er onmogelijk. Het parlementsgebouw, de Big Ben, Buckingham Palace en Hyde Park zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden in deze stad vol verborgen parels – een lang weekend is hier eigenlijk niet genoeg. Bezoek het British Museum en het Natural History Museum voor ontelbare indrukwekkende objecten van grote historische waarde. Ga naar Camden Town voor een grote markt met koopjes en street food uit alle hoeken van de wereld en breng de avond door in een van de pubs of clubs in de stad. Wees gewaarschuwd: het is moeilijk om niet verliefd te worden op deze verzameling straten, gebouwen en mensen.

Lees tips voor een bezoek aan de Engelse hoofdstad in '48 uur in Londen'.

Bezoekers genieten van het uitzicht vanuit reuzenrad de London Eye
Bezoekers genieten van het uitzicht vanuit reuzenrad de London Eye.
Frank Pali, Corbis, HH

Lake District National Park

Alle Engelse bergtoppen van meer dan 900 meter boven de zeespiegel liggen verzameld in dit natuurgebied in het noordwesten van het land. Toch dankt het nationale park haar naam niet aan de hoogste punten van Engeland, maar aan de zestien meren: overblijfselen van gletsjers die hier in de ijstijd het landschap vormden. Miljoenen mensen trekken elk jaar naar de regio om het panorama van glooiende bergen, sprankelende meren en afgelegen dorpjes te verkennen.

Durham

‘Als je nog nooit in Durham bent geweest, ga dan onmiddellijk,’ schreef Bill Bryson in 1995 in zijn veelgeprezen boek over het Verenigd Koninkrijk, Notes of a Small Island. Bezoekers aan de studentenstad zullen gauw zien waarom de auteur zo enthousiast is: een machtig mooie kathedraal, slingerende kasseien straten vol studenten en een groot aanbod van historische bezienswaardigheden, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Wandelen langs deMuur van Hadrianus
Wandelen langs de Muur van Hadrianus.
Duncan Andison, Corbis, HH

Muur van Hadrianus

Open velden, glooiende bergen, een ruwe kustlijn en genoeg pubs om tussendoor even uit te rusten: het Engelse landschap leent zich perfect voor wandeltochten. De beroemdste route loopt langs de resten van de muur van Hadrianus, een eeuwenoude verdedigingsconstructie die de noordelijke grens van het Romeinse Rijk afbakende. Bezoek onderweg het erfgoed van Noord-Engeland: resten van Romeinse nederzettingen, statige kastelen en – uiteraard – de delen van deze beroemde muur die nog overeind staan.

Bath

Engeland is gezegend met veel mooie steden, maar dit plaatsje in het zuidwesten van het land is wel erg bijzonder. Bath is zo'n tweeduizend jaar geleden gesticht rond warmwaterbronnen en de originele Romeinse baden zijn nog steeds te bezichtigen in het centrum van de stad. Een andere populaire bezienswaardigheid is de Royal Crescent, een maanvormige rij van chique huizen waar regelmatig beroemdheden verblijven.