’s Werelds hoogste en langste glijbaan opent in Londen

Omcirkel 24 juni maar alvast in je agenda: dan is het tijd om naar Londen te vliegen om van ’s werelds hoogste en langste glijbaan af te racen.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:02 CET
Foto van Rob Stothard/Freelancer/Getty Images

Gebouwd als oriëntatiepunt voor de Londense Olympische Zomerspelen van 2012, onlangs gemetamorfoseerd tot een doodenge attractie: de glijbaan op de ArcelorMittal Orbit in het Olympic Park. Met een lengte van 178 meter en een hoogte van 114 meter is de Orbit-glijbaan bepaald geen kinderspel. In twaalf bochten, inclusief kurkentrekkerdraai, schiet je met een snelheid van ruim 24 kilometer per uur in zo'n veertig seconden naar beneden. 

De ontwerper van het gevaarte, Carsten Höller, heeft al een aantal roetsjbanen op zijn naam staan, maar de Orbit-glijbaan was ook voor hem een unicum. ‘Ik heb glijbanen gebouwd die losstaan of vastzitten aan gebouwen, maar nog nooit één die met een ander kunstwerk is verwikkeld. Daarom ben ik erg geïnteresseerd in de verstrengeling van deze twee creaties,’ vertelt Höller aan Travel and Leisure. 

De glijbaan opent op 24 juni en toegangskaarten kun je voor 12,50 euro online kopen.

Foto van ArcelorMittal Orbit
Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.