4x Must do‘s in Estland

De hoofdstad is een mix tussen moderne hoogbouw en middeleeuwse architectuur en aan de kust liggen eilanden en idyllische kustplaatsjes. Dit zijn de hoogtepunten van Estland!

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:59 CET
Foto door globetrotter_rodrigo, Flickr

1. Tallinn

Het centrum van deze hoofdstad ontkracht het stereotype beeld van een voormalige Sovjetstad. Moderne hoogbouw wordt afgewisseld met de charmante middeleeuwse architectuur in het oude centrum, die het beste tot uiting komt in de historische panden rond het Raadhuisplein. Van de kalkstenen heuvel Toompea, waarop het parlementsgebouw van Estland ligt, is het uitzicht over de oranje daken en de Finse Golf sensationeel.

Een groep dansers is op weg naar een feest in Tallinn.
Foto door Flickr

2. Nationaal park Lahemaa

Honderden heuvelige vierkante meters vol bossen, rivieren, moerassen en historische hotspots: Lahemaa is het grootste natuurpark van Estland. In dit park groeien honderden plantensoorten, waarvan tientallen zeldzaam zijn en leven onder meer wolven, bruine beren en lynxen. Vogelaars kijken hun ogen uit naar de ruim 220 vogelsoorten die het gebied bewonen. Misschien nog wel de voornaamste reden dat men naar dit park afreist, is de zee. Het zandstrand bij Võsu, een van de grotere dorpen binnen het park, is in de zomer een aantrekkelijke plek.

3. Otepää

Jaarlijks reizen in de koude maanden skiërs, snowboarders en sneeuwliefhebbers naar dit verstopte heuveldorp, bekend als de ultieme Estse wintersportbestemming. Behalve sneeuw en bergen, zijn in Otepää bijzondere historische bezienswaardigheden te bezoeken, zoals resten van het oudste bekende bakstenen kasteel – gebouwd in de dertiende eeuw. Voor wie ook maar enigszins bijgelovig is, kan een bezoek aan de ‘energiepilaar’ niet uitblijven. Men gelooft dat het aanraken van dit houten monument energie en gezondheid brengt.

De zon komt op boven het eiland Hiiumaa. 
Foto door Sven Zacek/Getty Images

4. Eilanden aan de westkust

Met dennenbomen begroeide eilanden, middeleeuwse kastelen en idyllische kustplaatsjes vormen deze westelijke regio van Estland. Saaremaa en Hiiumaa zijn de grootste eilanden van de omgeving en vormen een perfecte setting voor wandeltochten. Negentiende-eeuwse vuurtorens, oude molens en ruïnes van kerken en forten vormen aantrekkelijke elementen in het landschap.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Zuid-Korea
Zuid-Korea: modern en sereen
Thailand
Highlights Thailand
Japan
Highlights Japan
Ecuador
Highlights Ecuador
Estland
Rummu: van werkkamp tot waterparadijs

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.