In Zwitserland is het heel normaal om je fiets mee te nemen in het openbaar vervoer. De gele bussen van PostAuto hebben speciale fietsrekken achterop, in veel treinen is het mogelijk je fiets te vervoeren en op vrijwel alle boten kan je trouwe vriend ook gewoon mee aan boord. Wij selecteerden zes bijzondere routes door Zwitserland, waarbij je het fietsen afwisselt met trein en boot.

De Appenzeller-route

De groene Appenzellerroute
De groene Appenzeller-route.
Zwitserland Toerisme

Maak een rondrit door de groene heuvels van het Appenzellerland. Via een ijzeren brug, 100 meter boven de Sitter, verlaat je de Oost-Zwitserse stad St. Gallen en fiets je een rustige wereld binnen. Het is geen makkelijk traject maar alleen al het uitzicht vanaf Landmark en St. Anton, het Alpsteinmassief met daarachter de Säntis, ver onder je het Rijndal en in het noorden de glinsterende Zwabische Zee, is de rit meer dan waard. Walzenhausen en Heiden, zonnige terrassen boven het Bodenmeergebied, nog een paar toppen en kloven en St. Gallen-Oost komt in zicht. Tussen Rorschach en Heiden en tussen Rheineck en Walzenhausen stap je op de Appenzeller tandradbaan om het grote hoogteverschil te overwinnen, met daarbij een overweldigend panorama. Lees verder >

De Tour du Léman

Een tocht om het meer van Genève, het grootste natuurlijke meer van de Alpen, brengt je over 200 km aan gemarkeerde fietspaden door 2 landen en 5 gebieden: Genève, Pays de Gex, de kantons Waadt en Wallis en Chablais Haut-Savoyard. Geniet van waanzinnige panorama’s en besneeuwde bergtoppen die weerspiegelen in het water.