De kracht van fotografie in boekvorm

Met 132 beelden en dertien verhalen vertelt dit boek hoe fotografie het leven van zowel professionele als hobbyfotografen verrijkt. En hoe het dat ook met jouw leven kan doen.

Door Redactie
Gepubliceerd 28 jun. 2018 07:00 CEST
Foto door Xpozer

Vanaf het moment dat jij voet buiten de deur zet, zijn jouw ogen de lens, is je gezichtsveld het vizier. Je camera is de drijfveer, hij brengt je steeds verder en verder, naar plekken waar je anders nooit gekomen was, en die je zonder camera met heel andere ogen gezien had. Herken jij je hierin? Dan ben jij ook een fotograaf pur-sang. Professioneel of amateur, dat maakt al niet meer zoveel uit.

Xpozer vindt het belangrijk dat jouw inspiratie gevoed blijft en dat je het meeste haalt uit je foto's. Dat doen ze onder andere door jouw mooiste beelden op speciaal fotofolie af te drukken, zodat jij jouw mooiste beelden aan de muur kunt hangen. Elke keer dat je aan de tafel in de eetkamer zit, of wanneer je bij het ontwaken naar de slaapkamermuur kijkt, word je zo herinnerd aan die ene fractie van een seconde dat jouw diafragma zich sloot voor het vereeuwigen van dat wonderbaarlijke beeld.

“Fotografie kan je leven letterlijk verbeteren, mits je precies weet hoe. Daar helpt dit boek jou mee.”

door Clemens en Ivan
Xpozer

Om te blijven inspireren goochelen Clemens en Ivan van Xpozer nu met nieuwe manieren om jouw passie voor fotografie brandend te houden. Daarom zijn ze op zoek gegaan naar fotografen van over de hele wereld, die meer met hun foto’s doen dan de gemiddelde fotograaf. Zo verzamelden ze dertien inspirerende verhalen en 132 prachtige foto's van over de hele wereld, waaruit het boek ‘Amazing Photography: Real Stories to Inspire Us All’ is geboren.

Dit is geen technisch verhaal over camera-instellingen, flitsers en sluitertijden, maar een boek over de kracht van fotografie, dat je nieuwe ideeën geeft voor jouw foto’s en je verder doet kijken dan je lens lang is. Volgens Xpozer is het namelijk niet de techniek die foto’s maken of breken, maar is inspiratie het belangrijkste. En die haal je vooral bij andere fotografen.

 

Foto door Xpozer

Zo komen onder andere de Nederlandse fotograaf Albert Dros aan het woord, die publiceerde in National Geographic, en de Amerikaanse fotograaf Ori Guttin, oprichter van ViewBug – het beroemde fotografiewedstrijdplatform. Ze vertellen verhalen over hun reizen en ervaringen die in teken staan van fotografie, en wat voor een positieve werking hun foto’s hebben gehad op niet alleen henzelf, maar ook familie en vrienden.

Als laatste bevat het boek vier praktische gidsen. De komst van digitale fotografie heeft veel gemakkelijker gemaakt voor fotografen, maar die enorme hoeveelheid foto’s op je computer maakt het vaak moeilijk de beste te kiezen. Het merendeel verzuipt in de enorme database en veel foto's zie je zelf nooit meer terug. Daarom geven Clemens en Ivan je vier praktische gidsen die je helpen om meer van je foto’s te kunnen genieten.

Het mooie nieuws is; ze geven de hele eerste druk gratis weg, enkel verzendkosten betaal je zelf. Deze druk is echter beperkt, als alle boeken de deur uit zijn, kosten de volgende exemplaren €29,99. Vraag dus snel je gratis exemplaar aan via deze link!

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Fotografie
Tips voor betere iPhone-fotografie
Fotografie
Tips voor digitale fotografie
Fotografie
De lenzen waar de Canon Ambassadors niet zonder kunnen
Fotografie
Vakantiefotografie: zo schiet jij de beste beelden
Fotografie
Marco Borsato wil foto’s met vraag- of uitroepteken

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.