Meer dan 15.000 foto's zijn de afgelopen maanden ingestuurd voor de National Geographic Fotowedstrijd 2018. Uit de inzendingen heeft de vakjury 45 foto's geselecteerd die kans maken om de editie van dit jaar te winnen.

De vakjury Ruben Smit Aart Aarsbergen Sacha de Boer Marco Borsato en Frederik Buyckx
De vakjury: Ruben Smit, Aart Aarsbergen, Sacha de Boer, Marco Borsato en Frederik Buyckx.

Oktober 2018 heeft de vakjury bepaald welke vijftien foto's de finalisten zijn per categorie. De jury bestaat dit jaar uit Sacha de Boer, Ruben Smit, Marco Borsato, Frederik Buyckx en voorzitter Aart Aarsbergen. Het stemmen voor het publiek is inmiddels gesloten. Bekijk hier de finalisten.

De winnaars worden 18 november bekend gemaakt tijdens de officiële National Geographic Fotowedstrijd uitreiking.

Benieuwd waar de jury op heeft gelet bij het beoordelen van de foto's? Lees ons interview met jurylid Aart Aarsbergen.