Avontuur en ontspanning rond de hoogste duin van Europa

Een massale zandhoop die niet zou misstaan in de Sahara; de hoogste duin van Europa is een indrukwekkend natuurverschijnsel. En meer dan dat. Bezoekers komen hier voor relaxte strandvakanties en actieve trips.

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:59 CET
Foto door Nicholas Thibaut/Getty Images

Een reusachtige zandhoop die zonder veel moeite bomen, wegen en zelfs een hotel heeft opgeslokt: het klinkt in eerste instanatie als een horrorfilm, maar de Dune du Pilat bestaat echt. Dit zandmonster, de hoogste duinpartij van Europa, bevindt zich in Zuid-Frankrijk aan de zonnige Golf van Biskaje. Het is een populaire strandbestemming, maar bovendien een indrukwekkend natuurverschijnsel – de 114 meter hoge zandmassa verplaatst elk jaar bijna vijf meter naar het oosten.

De omgeving trekt elk jaar miljoenen bezoekers: zon zoekende families, sportieve waaghalzen, natuurliefhebbers en vogelaars. De omgeving biedt actieve mogelijkheden zoals paragliden, kanotochten, surflessen en wandelingen door omringende dennenbossen. De ware reden voor een bezoek is echter het fenomenale uitzicht vanaf de duin, die bijna aanvoelt als een stukje misplaatste Sahara. 

Dune du Pilat: de hoogste duin van Europa.
Foto door Andrew Bain/Getty Images

Het rustige vissersdorpje Arcachon biedt een mooie rustplek om bij te komen van de avonturen die te beleven zijn rond Dune du Pilat. Huur hier een fiets om de rustigere stranden in de buurt te verkennen, maar neem ook de tijd om het dorp zelf te laten inzinken. Het plaatsje wordt in het hele land geroemd om de verrukkelijke oesters – er is zelfs een museum gewijd aan dit slijmerige schelpdier. Een andere manier van ontspanning is het bezoeken van een van de badhuizen rond Arcachon. Traditionele balneotherapie, een genezende behandeling met baden en massages, is de lokale specialiteit; wat meer kan een mens wensen na een actieve trip door de duinen?

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Reizen
Ibiza voorbij de clubs: 10 ervaringen die je niet mag missen
Reizen
Een perfecte dag in West Palm Beach, Florida volgens een yogi
Reizen
De 21 mooiste stranden ter wereld
Reizen
De 10 mooiste avonturen rond de Middellandse Zee
Frankrijk
Wijnpretpark opent in Bordeaux

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.