Wat is de beste tijd om naar Frankrijk te reizen?
Het zuiden van Frankrijk staat bekend om het mediterrane klimaat met warme, droge zomers en milde winters. Het is een populaire zonbestemming en vooral in de zomer erg druk. Het voor- en najaar zijn rustigere periodes om te reizen. In de winter zijn de berggebieden in Frankrijk erg geschikt voor wintersporten.

Wat voor visum heb je nodig?
Je hebt voor een reis naar Frankrijk geen visum nodig. Een geldig paspoort of identiteitsbewijs is voldoende.

Hoe zijn de (draadloze) internetverbindingen?
Veel luchthavens, restaurants en bars bieden draadloze internetverbindingen. Ook bij hotels en campings kun je meestal via en wifi-verbinding het internet op, vaak wel tegen betaling.

Hoe lang is de reistijd?
In iets meer dan een uur sta je vanuit Amsterdam met het vliegtuig in de hoofdstad Parijs. Met de trein doe je er drie uur en een kwartier over. Frankrijk is ook goed te bereiken met de auto, binnen een dag rijden sta je in het zuiden van het land.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
In Frankrijk gebruikt men stekkers van het type E. In de meeste gevallen kun je je Nederlandse apparatuur ook op deze stopcontacten aansluiten zo lang je stekkers maar een gat hebben voor de aardingspin, wat meestal zo is. Als dit niet het geval is, heb je alsnog een verloop- of wereldstekker nodig.