Wat is de beste tijd om naar Gambia te reizen?
Je kunt een reis naar Gambia het beste plannen tijdens de wintermaanden. Het is er dan niet zo heet als in de zomer en met een temperatuur van tussen de 25 en 30 graden in combinatie met een lage luchtvochtigheid erg aangenaam.

Wat voor visum heb je nodig?
Voor een verblijf van 90 dagen of korter in Gambia heb je geen visum nodig. Let er wel op dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is en dat je gevraagd kan worden om een retour- of doorreisticket te laten zien.

Zijn bepaalde inentingen vereist?
Hoewel er voor Gambia geen verplichte vaccinaties gelden, worden inentingen tegen Hepatitis A en DTP (difterie, tetanus en polio) wel aangeraden.

Hoe lang is de reistijd?
Als je een rechtstreekse vlucht hebt vanaf Amsterdam, sta je in ongeveer zes uur in de hoofdstad Banjul. In de winter is het in Gambia een uur vroeger dan in Nederland en tijdens onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, twee uur.

Wat mag je absoluut niet vergeten?
In Gambia betaal je met de Dalasi. Het is verstandig om voldoende contant geld op zak te hebben, zeker als je naar het binnenland of de kustgebieden reist. Buiten de grote steden zijn er niet zoveel geldautomaten en ook niet alle creditcards worden geaccepteerd in Gambia. Vergeet ook niet een verloopstekker van type G of een wereldstekker mee te nemen.