In ‘Diana: In Her Own Words’ op National Geographic vertelt Prinses Diana zelf over haar gedachten en gevoelens op een uiterst moeilijk punt in haar leven: als haar huwelijk met Prins Charles in zwaar weer verkeert. In de intieme documentaire vertelt Prinses Diana haar eigen, persoonlijke verhaal in een combinatie van archiefbeelden, foto’s en unieke geluidsopnamen die nog niet eerder zijn uitgezonden.

Weinig publieke figuren blijven zo geliefd en raadselachtig als Prinses Diana, in Engeland ook wel de People’s Princess genoemd. Vanaf het moment dat de verlegen kleuterschoollerares en de Engelse kroonprins verliefd werden, was een nieuw icoon geboren. In haar eigen woorden – en met alleen haar stem te horen - vertelt Lady Di haar persoonlijke verhaal. De unieke geluidsopnamen zijn opgenomen in 1991, toen de Prinses van Wales meewerkte aan een reeks geheime interviews. De interviews zijn destijds, met haar toestemming, opgenomen door een goede vriend in opdracht van journalist Andrew Morton.

‘Diana: In Her Own Words’ werpt een nieuw licht op het leven van Prinses Diana, van kindertijd tot haar relatie met Prins Charles en het publieke leven onder een vergrootglas. In geuren en kleuren vertelt Prinses Diana over haar leven en de omstandigheden waarmee ze zich geconfronteerd zag. Ze vertelt over haar ongelukkige jeugd, de ongemakkelijke kennismaking met de Prins van Wales toen ze pas 16 jaar was en het tragische verhaal van een jong meisje dat van de een op de andere dag in de spotlights kwam te staan. Opgejaagd door de pers en omarmd door een land dat volledig in de ban is van het romantische ‘sprookje’, geeft ze aan totaal onvoorbereid te zijn geweest op de roem die haar overrompelde.

This is an image

Onverschrokken

‘Diana: In Her Own Words’ toont het grote verschil tussen het publieke en privéleven van de Prinses. Ze vertelt onverschrokken over haar emotionele trouwdag, haar ervaringen met depressies en boulimia en het overwinnen van haar angst om naar buiten te treden om wereldwijd zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen – de iconische People’s Princess.

“We hebben de belangrijkste momenten van haar leven in chronologische volgorde in beeld gebracht en geïllustreerd met mediaberichten en archiefbeelden van die tijd,” zegt Tom Jennings, uitvoerend producent van ‘Diana: In Her Own Words’. "In de hele film hoor je de gedachten van Prinses Diana, op een moment in haar leven als haar huwelijk uiteen lijkt te vallen. Terwijl iedereen het nog als het ultieme sprookje zag.”

‘Diana: In Her Own Words’ is zondag 27 augustus om 22.30 uur en donderdag 31 augustus, de sterfdag van Prinses Diana, om 21.00 uur te zien op National Geographic.