Nederlanders zeggen geen ‘nee’ tegen vakantie Griekenland

Nederlandse vakantiegangers willen hun al geboekte reis naar Griekenland niet afzeggen of omboeken. Dat meldt de ANVR. Eerder werd duidelijk dat het aantal nieuwe boekingen flink is teruggelopen de laatste weken.

Door Marianne Wilschut
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:58 CET
Foto door opapeterliu, Flickr

Door de financiële crisis in Griekenland worden touroperators wel met vragen over reizen naar dat land bestookt. “Zorg dat je voldoende contact geld bij je hebt, raden wij iedereen aan”, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam tegen NU.nl. “Je kan prima op vakantie naar Griekenland, op de eilanden merk je niets van de financiële crisis.”

Vorige week daalde het aantal vakantieboekingen naar Griekenland wel flink. Het aantal boekingen naar Griekse bestemmingen lag 9,5 procent lager dan in dezelfde week vorig jaar. Desondanks zit Griekenland nog steeds in de lift. Tot en met mei van dit jaar vond nog een stijging van 10,5 procent plaats in het aantal boekingen. Momenteel is die stijging gedaald tot 6,5 procent, aldus de ANVR. 

Andere landen rond de Middellandse Zee profiteren van de onzekerheid in Griekenland, waar de meerderheid van de bevolking zich zondag in een referendum uitsprak tegen verdere bezuinigingen. Vooral Spanje profiteert. De boekingen naar dat land staan tot nu toe op een plus van 11,1 procent vergeleken met vorig jaar. Turkije loopt juist achter met 6,3 procent.
Turkije is nog steeds wel de grootste vliegbestemming voor Nederlanders, gevolgd door Spanje en Griekenland.

Heb jij Griekse reisplannen? Lees hier onze zes tips voor een vakantie in Griekenland

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Griekenland
Zeildromen in de Méditerranée
Griekenland
Trouwen op Kreta
Griekenland
Reizen naar Griekenland: 5 praktische vragen
Griekenland
Verliefd (en getrouwd) op Kreta
Fotografie
Dit zijn enkele van de meest heilige plekken van Europa

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.