Highlights Guatemala

Dit 'land van bomen' bestaat uit dichte bossen en hoge bergen, en kent de grootste bevolking van Centraal-Amerika. Guatemala is een land voor avonturen, maar kent bovendien een complexe en fascinerende culturele geschiedenis. De highlights!

Door Myrthe Prins
Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:59 CET
Foto door Roberto A Sanchez/Getty Images

Antigua

Vrijwel alle reizigers naar Guatemala nemen Antigua op in het reisschema. Omringd door vulkanische bergen en dennenbossen ligt dit stadje vol architectonische rijkdom, sinds de jaren 70 een Unesco-werelderfgoed. In deze levendige historische setting komen de Guatemalaanse en Spaanse cultuur op unieke wijze samen. Ontdek de koloniale bouwwerken als kerken en villa's, maar ook de bruisende uitgaanscultuur met bars en cafés.

Inwoners van Antigua nemen deel aan een optocht tijdens Semana Santa.
Foto door Raúl Touzon, Corbis, HH

Guatemala-Stad

De hoofdstad van Guatemala wordt ook wel liefkozend ‘Guate’ genoemd. De stad kan in eerste instantie groot en dreigend overkomen, maar kent een energie die betovert. Hoewel Antigua misschien vertrouwder aanvoelt, is Guatemala-Stad gezegend met de beste musea, aantrekkelijkste restaurants en bijzonderste architectuur. De Relief Map is een bijzondere attractie aan de rand van de stad. Hier is een volledig schaalmodel van Guatemala en al haar bergen nagebouwd à la Madurodam.

Semuc Champey

Wie denkt aan het paradijs, zal denken aan een plek die lijkt op dit natuurreservaat in de regio Alta Verapaz. Azuurblauw rivierwater, dichte wouden en een natuurlijke brug van kalksteen maken de omgeving betoverend mooi. Zwem in de natuurlijke baden die ontstaan door terrassen van kalksteen, verken de grotten in de buurt en wandel door de rijke jungle. 

Neem een duik in de natuurlijke baden van Semuc Champey. 
Foto door Kelly Cheng/Getty Images

Tikal

Tikal was in de klassieke periode een van de grootste Mayasteden. Uit de imposante bouwwerken die dit volk oprichtte, straalt nog altijd een onkenbare macht. Bezoek de piramidevormige tempels en leer over de Mayacultuur, die in Guatemala nog sterk in leven is – meer dan de helft van de hedendaagse bevolking van het land stamt af van de Maya's.

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Guatemala
Op reportage in Guatemala
Guatemala
Reizen naar Guatemala: 5 praktische vragen
Reizen
De verrassende wedergeboorte van een Londens icoon
Reizen
Lille met een local
Reizen
Dit is waarom je verliefd wordt op Philadelphia

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.