Highlights Hongarije

Met een zeldzame taal, een verrassend veelzijdige keuken en een combinatie van bouwstijlen die rijkt van Romeinse ruïnes tot middeleeuwse huizen, onderscheidt Hongarije zich van de rest van Europa. Dit zijn de highlights!

Gepubliceerd 9 nov. 2017 02:58 CET
Foto van Didier Messens/Getty Images

1. Boedapest

De Hongaarse hoofdstad is met name bekend vanwege de adembenemende architectuur, rustgevende badhuizen en het beroemde muziekfestival Sziget. Genoeg reden om de stad te bezoeken, maar er is meer. Ervaar de romantische stad vanaf de Donau, bezoek de indrukwekkende begraafplaats Kerepesi, en ontdek de talloze hippe koffiezaakjes en restaurants die voldoen aan alle behoeften van bezoekers en locals.

Kuren in het beroemde Széchenyibad in Boedapest. 
Foto van Ami Vitale/Corbis/HH

2. Pécs 

Deze aangename stad is misschien wel het Hongaarse hoogtepunt van kunst en cultuur. Gezegend met een beroemde universiteit en bijzondere musea, is dit de perfecte locatie om bekend te worden met de geschiedenis, cultuur en kunst van Hongarije. Bekijk de vele overblijfselen van de Turkse overheersing, zoals de Gazi Kasim-moskee. Neem ook de kans om de nabijgelegen Villány-regio te bezoeken, waar de beste wijn van Hongarije vandaan komt. 

Het Széchenyi-plein van Pécs. 
Foto van Ian Trower/Corbis/HH

3. Aggtelek

In het noorden van Hongarije, op de grens met Slowakije, ligt het grootste grottencomplex van Europa. De duizelingwekkende verzameling stalagmieten en stalactieten ziet eruit als een sprookjesbos van kalksteen. Wie dit Unesco-erfgoed bezoekt, kan bovendien genieten van mooie wandelroutes in het bergachtige gebied.

4. Visegrád

Wie in de andere steden aan de Donau nog niet genoeg historische bezienswaardigheden is tegengekomen, zal tevreden worden gesteld in Visegrád. Het indrukwekkendst is het kasteel dat vanaf een heuvel uitkijkt op de stad en de rivier. Omgeven door historische ruïnes en groene bossen, is deze plek ideaal voor wie tot rust wil komen in een spa of gasthuis in de buurt.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.