Sparties in Boedapest: feestje in het badhuis

Boedapest is bijna een kuuroord op zichzelf, met 50 verschillende badhuizen. Onder leiding van de Turken werden er in de 17de eeuw prachtige architectonische pareltjes om het natuurlijke water gebouwd. Maar die gaan uitstekend samen als feestlocatie!

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:03 CET
Foto van Mitchell Kanashkevich

Tijdens een citytrip even bijkomen van al het slenteren is altijd een feestje, maar in Boedapest maken ze dat wel heel speciaal. De verschillende badhuizen zijn niet alleen leuk om overdag te bezoeken, er worden heuse ‘sparties’ gehouden, waarbij de ontspannende sfeer van een bezoek aan de spa hand in hand gaat met het enthousiasme van een wilde party. Drie van de beste baden om in de zomer deze paradox te ervaren.

1. Relaxen in het Rudasbad

Geen groot feest, maar wel een hele goede besteding van je avond krijg je in het Rudasbad. In het weekend tot 4 uur 's nachts open en daarmee een prima alternatief voor wie niet per se het nachtleven wilt meemaken – of even wilt uitbuiken van het diner.

2. Het moderne Gellertbad

Het Gellertbad is het grootste van Boedapests badhuizen, met binnen- en buitenbaden, een golfslagbad en nog veel meer faciliteiten. Dit badhuis is het modernst van allemaal. Hier worden in de zomermaanden regelmatig feestjes georganiseerd.

3. Sparties bij de Széchenyibaden

In de Széchenyibaden, te midden van het grootste groene park van de stad, zit je in de maanden juli en augustus gebakken tijdens de sparties. Het grootste feest wordt gehouden op 8 augustus tijdens de Cinetrip Mega Poolparty. 

Meer informatie over de sparties – en andere feesten en festivals – in Boedapest vind je hier. Lees meer informatie over de Hongaarse hoofdstad in het artikel 48 uur in Boedapest.

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.