De nachten zijn lang en de temperaturen blijven maar dalen, voor velen lijkt de winter eindeloos te duren. Maar laat je hierdoor niet van je stuk brengen! Ons advies: zoek de duisternis juist op en ervaar een spectaculair kosmisch lichtspektakel tijdens jouw zoektocht naar het noorderlicht.

1. Groenland

Hotel Arctic ligt aan het IJsfjord van Ilulissat dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het ligt zo noordelijk dat het daglicht tot het minimum wordt beperkt. Kortom: de ideale omstandigheden voor het noorderlicht. Wel warm aankleden hoor!

This is an image

2. Canada

Northern Lights Resort & Spa ligt vlak bij de stad Whitehorse en is de ideale accommodatie om er met het hele gezin in de natuur op uit te trekken. Daarbij biedt deze plek een panoramisch uitzicht om het noorderlicht te kunnen aanschouwen.

This is an image

Even ontsnappen aan de hectiek van alledag? Wat dacht je van een knusse blokhut die alleen met een propellervliegtuigje te bereiken is? Je vindt het bij Blachford Lake Lodge, waar je op je eigen veranda kunt genieten van het prachtige kleurenspel.

This is an image

3. Alaska

Overnacht middenin de wildernis bij Hotel Alyeska in het onbekende Alaska. Dankzij de spectaculaire omgeving en ongerepte natuur zul je je overdag geen moment vervelen. ‘s Avonds ga je natuurlijk op zoek naar het even zo spectaculaire noorderlicht.

This is an image

4. IJsland

Verblijf in het hart van Reykjavik bij het Icelandair Hotel Reykjavik Marina. Alles is mogelijk in deze noordelijke stad, van walvis spotten tot het bewonderen van het noorderlicht.

This is an image

Als je op zoek bent naar design, luxe en afzondering, dan kun je je hart ophalen in het Ion Luxury Adventure Hotel. De prachtige ligging en het uitzicht op het Thingvallavatn-meer, maken het een onvergetelijke ervaring. Een plek om nooit meer te vergeten!

This is an image

5. Zweden

Camp Ripan, gelegen in het noorden van Zweden, wordt gerund door een familie en is omgeven door het prachtige Scandinavisch natuurlandschap. Ga ijsvissen of maak een rit met de husky-slee tijdens de uren dat het licht is, maar put jezelf niet uit. Je wilt niet in slaap vallen als de aurora borealis zich laat zien!

This is an image

Word één met de natuur in de spiegelkubus van het Treehotel. Omringd door boomtoppen en zwevend boven de grond kun je het noorderlicht door de lucht zien dansen!

This is an image

6. Finland

Slapen onder het noorderlicht, daar kun je toch alleen maar van dromen? Bij Lapland Igloo, gelegen in een adembenemend winterlandschap, kan dit! Door de glazen koepel en het sprookjesachtige uitzicht, wordt slapen je wel heel lastig gemaakt.

This is an image

Of je jong of oud bent, je zult de tijd van je leven hebben in Santa Claus Holiday Village. Ontmoet de Kerstman, bezoek een rendierfarm of speel met husky’s. Je hebt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

This is an image

7. Noorwegen

Verblijf in je eigen vissershuisje bij Eliassen Rorbuer op het eiland Hamnøy. Hier heb je een geweldig uitzicht op de haven en de fjorden. Het is de ideale plek om je te vergapen aan het noorderlicht en de schoonheid van Moeder Natuur.

This is an image

Koukleumen opgelet! Logeer bij het Basecamp Hotel en ontdek de poolcirkel in een traditionele pelsjagershut. De ‘Cognac Attic’ lounge heeft een glazen dak waardoor het de ideale plek is voor reizigers die wel graag het noorderlicht spektakel willen zien, maar liever niet de kou willen trotseren.

This is an image

Top tips

Wanneer gaan? De lange donkere winternachten hebben ook zo hun voordelen! Boek wanneer de nachten het langst zijn, dan heb je meer tijd om het noorderlicht te bewonderen. Het beste moment om te gaan is van oktober tot februari.

Wat dragen? Pak jezelf goed in! Thermisch ondergoed is misschien niet charmant maar wel een absolute must in de vrieskou. Neem verder lekkere warme truien en fleece-vesten mee. Hoe meer lagen, hoe beter.