Wat dacht je van een privé-eiland in de Grote Oceaan, een kamp in de Marokkaanse woestijn en boomhutten in Peru? En vergeet niet de insider tips van lokale experts te bekijken. Zie wat er onder de grond van de stad Belgrado verborgen ligt en ontdek de verscholen witte zandstranden van Rio, in plaats van de overbevolkte toeristische trekpleisters. Laat 2017 het jaar zijn voor nieuwe ervaringen!

1. ‘Onbewoond’ eiland

Laat de drukke stranden achter je en ontsnap met een vliegtuig of boot naar een van de privé-eilanden van Vanuatu, zoals Ratua Private Island. De republiek Vanuatu is een eilandengroep ten westen van Fiji, waar je in alle rust kunt genieten van de spierwitte zandstranden en de ongekende onderwaterwereld.

Ratua Private Island Vanuatu
Ratua Private Island, Vanuatu
Ratua Private Island, Booking.com

2. Pittoresk Patagonië

Diep verscholen in het nationaal park Torres del Paine, ver van de bewoonde wereld, vind je Explora Patagonia. Het hotel is gelegen aan een spectaculair meer en wordt omgeven door het indrukwekkende gebergte Cordillera del Paine. Alsof dat niet genoeg is, kijkt het uit op een fabelachtige waterval.

Explora Patagonia met het gebergte Cordillera del Paine op de achtergrond
Explora Patagonia met het gebergte Cordillera del Paine op de achtergrond.
Patagonia, Booking.com

3. Magisch Marokko

Nee, dit is geen fata morgana. Pak een kameel en rijd naar het hart van de Marokkaanse woestijn, waar je deze retraite aan zult treffen: Azawad Luxury Desert Camp. Een ruwe diamant die wacht om ontdekt te worden. Laat je meevoeren door de authentieke Berberse gastvrijheid en kom volledig tot rust onder een deken van schitterende sterren.

Azawad Luxury Desert Camp Marokko
Azawad Luxury Desert Camp, Marokko
Azawad Luxury Desert Camp, Booking.com

4. Hemels verblijf in de boomtoppen

Diep in het regenwoud van de Amazone, omgeven door wilde dieren, hoog in de boomtoppen, ver boven de grond van het nationaal reservaat Pacaya-Samiria vind je de mooiste vakantiewoningen van Peru. Overnacht in de Treehouse Lodge en spot vogels bij zonsopgang of ga met een boot de Amazone op om dolfijnen te zien.

Treehouse Lodge in het Amazonewoud van Peru
Treehouse Lodge in het Amazonewoud van Peru.
Treehouse Lodge, Booking.com

5. Ontspannen met de Brazilianen

Het witte zandstrand Lemme ligt verscholen in een natuurreservaat net naast Copacabana. Het strand is erg geliefd onder lokale mensen en staat ook wel bekend om de gemoedelijke sfeer die er heerst. Gerthrudes Bed & Breakfast ligt vlakbij het strand en past perfect binnen de lokale sfeer van Rio. Geniet vooral ’s avonds van een adembenemend uitzicht over de stad en het water.

Gerthrudes Bed  Breakfast Brazili
Gerthrudes Bed & Breakfast, Brazilië
Gerthrudes Bed & Breakfast, Booking.com