Dublin

Veel toeristen komen in Dublin niet verder dan het Guinness Storehouse en de uitgaanswijk Temple Bar. Hoewel deze locaties zeker een bezoek waard zijn, heeft Dublin nog veel meer te bieden. Bekijk de studio van kunstenaar Francis Bacon in de Hugh Lane Gallery, bezoek een van de literaire tentoonstellingen in de Chester Beatty Library en neem een kijkje bij de knusse wijk Portobello. Even uitwaaien? Ga een half dagje met de metro naar het vissersplaatsje Howth voor een prachtige klifwandeling en verse visgerechten.

Muzikanten inODonoghues Bar Dublin
Muzikanten in O’Donoghue’s Bar, Dublin.
Tim Clayton, Corbis, HH

Connemara

De adembenemende taferelen in nationaal park Connemara doen niet onder aan die van de Schotse Hooglanden. Bezoek het iconische kasteel Kylemore Abbey en de bijbehorende Victoriaanse tuinen, en leer over de opmerkelijke geschiedenis en legendes van deze locatie. Maar geniet in Connemara vooral van de natuur. Doorkruis het landschap met de auto, op de fiets, te voet of per paard, en ontdek misschien wel het mooiste stukje van Ierland.

De klippen van Moher
De klippen van Moher.
Markus Keller, Corbis, HH

Galway

Deze derde grootste stad – het (multi)culturele hart van Ierland – ligt in een baai aan de ruwe westkust van het eiland. Het eigenzinnige Galway heeft slechts 70.000 inwoners, maar biedt desondanks een eindeloze stroom aan culturele, culinaire en artistieke evenementen. Vrijwel elk weekend vieren de inwoners een festival omtrent onderwerpen als oesters, kunst, tattoos en paardenraces. Bovendien vormt de stad een perfecte uitvalsbasis om beroemde plekken zoals de Klippen van Moher en de Araneilanden te bezoeken.

Ballycarberry Castle ligt op de route Ring of Kerry
Ballycarberry Castle ligt op de route Ring of Kerry.
Dave Yoder, Corbis, HH

Ring of Kerry

Deze indrukwekkende rit langs de kust van het zuidelijke schiereiland Iveragh is in feite in een dag te rijden, maar kan makkelijk in een meerdaagse roadtrip veranderen. Bezoek de dorpjes op de route, maak wandelingen langs de ruwe kustlijn en verken middeleeuwse ruïnes en afgelegen stranden die langs de route liggen. Het unieke landschap van kliffen, meren en uitzicht over de oceaan is zelfs voor de locals regelmatig een reden om de auto stil te zetten en te genieten van het utizicht.